Ускореното производство на боеприпаси за Украйна ще е подкрепено с

...
Ускореното производство на боеприпаси за Украйна ще е подкрепено с
Коментари Харесай

Срещата на евролидерите обсъждат укрепването на българо-турската граница


Ускореното произвеждане на муниции за Украйна ще е подкрепено с пари от бюджета на Европейски Съюз, взеха решение евролидерите на срещата си в Брюксел.

Опазването на българо-турската граница пък беше акцентът по тематиката миграция.

Европейските водачи потвърдиха упоритостта си за незабавно произвеждане на нови муниции за Още преди началото на съвещанието българският президент Румен Радев беше безапелационен, че създадените у нас боеприпаси са за наши съдружници, само че не и за Украйна. Украйна, макар че някои страни са изразили подозрения в индустриалния потенциал на Съюза.

Горещата тематика за миграцията още веднъж беше обсъждана нощес, а България като външна граница продължава да е в центъра на внимание.

“Акцентът беше върху усилването на границите, главно по границата сред България и Турция. Включването на пилотни планове да ръководство на границите и работата с мигрантите освен тези, които идват в България, само че и в Румъния ”, сподели ръководителят на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен.

“Пилотните планове за запазване на границите на Румъния и България, които австрийското вътрешно министерство разви, бяха признати от Европейската комисия. Сега се работи тъкмо върху тяхното осъществяване. Българският президент ни осведоми за това. Австрия, само че и Германия и Дания, упорстват думите да се трансфорат в каузи и да има финансова помощ за страните, които са външни граници ”, сподели канцлерът на Австрия Карл Нехамер.

Стабилността на европейските банки е акцентът тази заран. На фона на разтърсванията с редица американски банки и с швейцарската “Креди сюис ”, огромният въпрос през страните от еврозоната е основаването на обща система за гарантиране на депозитите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР