Ускорено довършване на новата сграда на болничния комплекс в Ямбол,

...
Коментари Харесай

Вигенин предлага да се довърши спешно новата болница в Ямбол, за да приема само Ковид-пациенти |

Ускорено дотъкмяване на новата постройка на болничния комплекс в Ямбол, в който да се лекуват всички заболели от Ковид 19 от областите Ямбол и Сливен и от прилежащи общини от Бургаска и Старозагорска области, предлага зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин в писмо до министър-председателя и здравния министър. 

Според предлагането профилираният личен състав може да бъде обезпечен от държавните и общински лечебни заведения от двете области. Така ще бъде освободена напълно здравната инфраструктура в двата района и лечебните заведения ще могат да се заемат с лекуването на всички останали обществено значими болести. 

Вигенин акцентира, че съгласно експерти пандемията ще продължи най-малко до края на идната година, по тази причина здравната система би трябвало да бъде приспособена, освен с краткосрочни ограничения. 

След привършване на пандемията от Ковид-19, към този момент готовата постройка ще може да бъде дооборудвана и предоставена напълно за пренасяне на всички отделения на МБАЛ „ Св. Пантелеймон “, като до тогава се почисти и цялостната идея за пълноценно потребление на болничния комплекс. 

Според Кристиан Вигенин по този метод ще бъдат решени бързо и по едно и също време три казуса – скоростно дотъкмяване на новата постройка на МБАЛ „ Св. Пантелеймон “, обезпечаване на задоволително кревати за хоспитализация на заболели от Ковид и изчистване на няколко лечебни заведения в целия район от Ковид-отделения за обезпечаване на естественото лекуване на други болести, без спомагателен стрес за лекари и пациенти. 

„ Допълнителна мотивация е, че Вие самият ще можете да отчетете едно изпълнено предизборно заричане преди края на управническия мандат “, обръща се към премиера зам.-председателят на Народното събрание, припомняйки в писмото, че довършването на болничния комплекс освен е било предизборно заричане на ГЕРБ към този момент 10 години, само че и самият Бойко Борисов преди европейските избори през 2019 година пристигна в Ямбол, с цел да поеме персонален ангажимент за довършването на болничното заведение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР