Ускорение, 13 пъти по-голямо от земното, най-вероятно е погубило живота

...
Ускорение, 13 пъти по-голямо от земното, най-вероятно е погубило живота
Коментари Харесай

Експерт: Ускорение, 13 пъти по-голямо от земното, е погубило живота на Милен Цветков

 Ускорение, 13 пъти по-голямо от земното, най-вероятно е погубило живота на Милен Цветков. Според автотехническия специалист проф. Станимир Карапетков,е нужно да се наблюдава придвижването на колите след удара. Той обръща внимание на обстоятелството, че след конфликта колата на Цветков се е завъртяла съдбовно.

" Телата се отделят от мястото на седалката и отиват встрани. Като видях този случай, прекомерно несъмнено мога да кажа, че мога да предвиждам придвижването на починалия. Тази ротация също е изиграла неприятна роля. При този удар, при който може да има скъсване на вътрешните органи, е евентуално и черепно-мозъчна контузия в дясната колонка ", разяснява проф. Станимир Карапетков.

След зверския конфликт колата на Милен Цветков е получила голямо ускоряване, което неизбежно се отразява на пасажера. " Представете си от тази скорост 0 да доближи до някаква количествено последна оценка – 40, 50, 60 км/ч. Това значи, че ускорението, което търпят вътрешните органи, е над 10-15 пъти над земното ускоряване. Те се уголемяват, сплескват се и доста постоянно се пръскат ", изясни проф. Карапетков.

И направи съпоставяне с водачите на изтребители. " Пилотите на изтребители търпят ускоряване от порядъка от 6-5 пъти G, а това е в пъти повече ", добави специалистът пред Bulgaria ON AIR. Проф. Карапетков е безапелационен, че в този случай защитният колан не оказва помощ. Големият въпрос в този момент е какво ще бъде наказването на 22-годишния Кристиан Николов. Според някогашния началник на транспортната комисия - Настимир Ананиев, законът разрешава младият лидер да получи лека присъда.

" Практиката обаче демонстрира, че нормално при първо закононарушение се получава сред 2 и 3 години условно. Сега, поради публичния напън, може би ще има 5-6 години дейно ", счита той. Според него автомобилът–убиец се е движил с извънредно висока скорост.

" За мен персонално се е карало с над 100 километра в час. Според мен към 120-130 километра ", разяснява Настимир Ананиев. Единственото нещо, което би утежнило присъдата на 22-годишния Кристиан Николов, е, в случай че се потвърди, че в действителност е карал под въздействието на опиати.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР