Ускорената реализация на АМ “Европа и Балкански поток ще продължи,

...
Ускорената реализация на АМ “Европа и Балкански поток ще продължи,
Коментари Харесай

Въпреки COVID-19 - подължава усилената работа по АМ ”Европа” и ”Балкански поток”

Ускорената реализация на Автомагистрала “Европа ” и Балкански поток ще продължи, макар компликациите, провокирани от пандемията от COVID-19.
Категоричната поръчка бе дадена по време на срещата сред премиера Бойко Борисов и сръбския президент Александър Вучич. Държавният глава на западната ни съседка е на еднодневно посещаване в България.

Борисов и Вучич инспектираха по въздух двата плана които са от значително значение за района.

Според поръчката на премиера Борисов 17-километровата права от автомагистрала “Европа” сред Драгоман и Сливница ще бъде подготвена до края на годината.

" Това е автомагистралата за Сърбия, за Белград. Дясната страна е подготвена - в посока Сърбия, в този момент асфалтираме лявата, можете да видите... Като тръгнеш от Белград, в Бургас вечеряш! И както обичат да вървят (българите) в Белград на механа, и на спектакъл обичат да вървят ", съобщи Борисов.

За цялостната реализация на “Балкански поток” ще бъдат построени две компресорни станции, с цел да се увеличи налягането по трасето. Това ще даде опция газът да се движи във всички направления - както съветският, по този начин и този от газовата връзка с Гърция от терминала в Александруполис.

Газопроводът ще води съветския природен газ до Сърбия, от там до Унгария и Австрия. На сръбска територия са положени над 400 км от газопровода. 20 милиарда куб. м. е потенциалът на " Балкански поток " на вход от Турция. На излаз към Сърбия ще е близо 13 милиарда куб. м.

Posted by Boyko Borissov on Monday, June 1, 2020
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР