уският президент Владимир Путин заяви, че почти 5000 души са

...
уският президент Владимир Путин заяви, че почти 5000 души са
Коментари Харесай

Путин шокира: Хиляди са жертвите в Нагорни Карабах

уският президент Владимир Путин съобщи, че съвсем 5000 души са убити в борби сред Азербайджан и Армения поради противоречивия район Нагорни Карабах, заяви Би Би Си (). Тази цифра е доста по-голяма от публично оповестените данни от двете страни в спора.

Държавния глава на Русия показа, че приказва и с двете страни по няколко пъти дневно и че

няма да вземе страна в спора .

Той акцентира, че Москва не е съгласна с Турция, която намерено поддържа Азербайджан.

Освен това Путин прикани Съединени американски щати да спомагат за търсенето на мир в района.

Армения и Азербайджан взаимно се упрекват в нарушение на филантропичното помирение в Нагорни Карабах. Боевете избухнаха предишния месец за територията, която е интернационално приета за част от Азербайджан, само че се ръководи и обитава най-вече от етнически арменци.



Това са най-тежките боеве е района, откогато шестгодишната война за територията приключи с преустановяване на огъня през 1994 година

Какво сподели Владимир Путин?

Русия е във боен съюз с Армения и има военна база на нейна територия. Освен това обаче поддържа и тесни връзки с Азербайджан.

„ Има доста жертви и от двете страни, повече от по 2000 души от всяка страна”, сподели съветският президент по време на среща, излъчена по малкия екран, като добави, че общият им брой е „ близо 5000”.

Това надвишава съществено публично оповестените данни за под 1000 души. Управляващите управляващи на Нагорни Карабах оповестиха, че 874 военни и 37 цивилни са изгубили живота си от 27 септември. Азербайджан споделя, че са убити 61 азербайджански цивилни, само че не оповестява за военните си жертви.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР