усия изрази днес съжаление във връзка с решението на България

...
усия изрази днес съжаление във връзка с решението на България
Коментари Харесай

Русия обеща ответни мерки заради двамата дипломати

усия изрази през днешния ден страдание по отношение на решението на България да разгласи двама нейни дипломати за "персона нон грата " и даде обещание ответни ограничения, детайлности за които ще даде на по-късна дата. Тази позиция бе изразена от съветското министерство на външните работи в изказване, представено от Ройтерс и ТАСС.

В текста се показва, че оповестяването на двама чиновници на съветското комерсиално посланичество за "персона нон грата " ще нанесе щета на двустранното съдействие.

Решението на публична София е въз основа на "измислени обвинявания ". Москва го възприема като "преднамерен опит за нанасяне на щета на градивното руско-българско съдействие ", споделя съветското външно министерство.

В сряда Михаил Барилович, съветник-посланик на Руската федерация в София, бе извикан в Министерството на външните работи, където бе известен за решението да бъдат изгонени двама съветски дипломати. Според българската страна те са се занимавали с разследваща активност в България от 2016 година, като са събирали информация за проектите за модернизиране на българската войска и поддържането на техническата подготвеност на военната техника, напомня ТАСС.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР