Усилва се натискът върху Израел за спиране на огъня в

...
Усилва се натискът върху Израел за спиране на огъня в
Коментари Харесай

Париж иска Израел да преустанови атаките в ивицата Газа

Усилва се натискът върху Израел за прекъсване на огъня в Газа. Франция се включи в апелите за помирение. Това отличава позицията на Париж от гледната точка на главните съдружници във Вашингтон и Лондон. Те приказват за по този начин наречената " филантропична пауза ", което са доста по-кратки прекъсвания на боевете. Американците и британците считат че помирение ще помогне на " Хамас ", оповестява Нова телевизия.

Но огромният брой на цивилните жертви в Газа е мощен мотив против бойните дейности. Вчера здравното министерство в анклава разгласи, че е мината границата от 10 хиляди убити мирни жители. Над четири хиляди от тях са деца. Министерството се ръководи от " Хамас " и има доста отзиви, че на оповестеното от тях не би трябвало да се има вяра. Но анализатори считат, че посоченият брой на убитите е реален.

" Няма да има помирение в Газа в случай че не бъдат освободени заложниците. Що се отнася до дребни, тактически паузи - един час тук, един час там - такива имахме и до момента. Ще преценяме събитията, с цел да допуснем филантропични артикули или да осигурим освобождението на обособени заложници. Но помирение няма да има. То ще навреди на военната акция, както и на опитите ни да върнем заложниците ", съобщи министър председателят на Израел Бенямин Нетаняху. 

На този декор нощес българските управляващи оповестиха публично, че двама от заложниците на " Хамас " са с български генезис. Това стана ясно след посещаване на премиера Николай Денков и външния министър Мария Габриел в Израел. Те предизвестиха, че оттук насетне ще са спестовни на информация поради сложността на обстановката.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР