Усилни дни за репресивния апарат. Не му е никак лесно:

...
Усилни дни за репресивния апарат. Не му е никак лесно:
Коментари Харесай

Революция на репресивния апарат или когато чукът се стовари

Усилни дни за репресивния уред. Не му е по никакъв начин елементарно: офанзива против президента, пердах на протестиращи пред Министерство на регионалното развитие и Министерски съвет, тараш на офисите на Васил Божков, Държавната лотария, Комисията по хазарта, пердах на протестиращи ресторантьори и хотелиери пред парламента… Дни на инспекция. Дни на тестване. Жътва.
Прокурорите тръпнат, различен път не видели цялостен един народ да ненавижда системата. Нечовешко е против една заплата да скалъпват обвинявания безусловно от нищото, с цел да спрат възходящата опозиция. Поне някакви
бонуси да им бяха дали като на тези в Национална агенция за приходите, дето си делнали 30 милиона.

Апотеоз. Триумф на обвиняването. Торквемада и Вишински като дребни гари гледат, по какъв начин край тях профучава експресът на Главния ватман. Толкова изнурителен труд прокуратурата не помни от Закона за отбрана на страната и Народния съд насам… Но локомотивът фучи и не стопира – би трябвало да натовари отровните бурени и да ги откара на бунището на историята.

Дошло е време. Наковалня или чук. Чук, несъмнено, който не стопира той да се стоварва върху дебелите глави, които не увират за новия напредничав строй. Строят на победилата прокуратура. Лесно му е било на Хитлер с лагери и пещи, на които никой не е измервал пушека за въглероден окис и токсини… А в този момент? Само с едни обвинявания, следствия, белезници, килии и конфискации би трябвало да се преборят човешки права, юристи, протести… И непослушен съд.

В щаба на революцията кипи денонощен труд: летят разпоредби, инструкции, есемеси и описи със заподозрени; разискват се нови обвинявания и арести, основават се в паниката закони.

Прокурори, секрети служби и ченгета в униформи образуват челния отряд на революцията от нов вид. Завоеванията на статуквото би трябвало да бъдат предпазени. Извоюваното с кръв, пот и сперма би трябвало да се оварди от набезите на скапаната народна власт и върховенството на закона!

Наистина ли Иван Гешев има вяра, че се бори с корупцията? Защото в хотел „ Берлин “ се кискат и потриват ръце, радостни, че им разчиства пътя, както никой до момента. Но най се забавлявали на думите му: „ Прокуратурата и основният прокурор не влизат в персонални борби. Такива дейности прокуратурата подхваща по отношение на всички лица. Нямаме никакви терзания да ангажираме наказателна отговорност, когато са налице доказателства, по отношение на всяко едно лице в България, без да има значение каква позиция заема “. Защо по този начин?

Не, не е смешно…

Росен Димитров


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР