Усилията за удържане на пандемията от новия коронавирус под контрол

...
Усилията за удържане на пандемията от новия коронавирус под контрол
Коментари Харесай

Епидемията в Европа: Умората от извънредните мерки е опасна

Усилията за удържане на пандемията от новия ковид под надзор може да бъдат накърнени, в случай че жителите стартират да се разочароват от формалните наставления, съобщи през днешния ден ръководителят на европейския клон на Световната здравна организация.

" Умората от изключителни ограничения заплашва скъпия прогрес, който постигнахме в битката против вируса. Съобщения за съмнение към управляващите и подмолно мислене подхранват придвижвания срещу общественото и физическо разграничаване ", сподели Ханс Клуге от основания в Копенхаген районен клон на организацията.

Недоверието, съпротивата на ограниченията, пренебрежението към измененията в държанието, които всички направихме, с цел да се ограничи Covid-19, ще ни слагат в обстановка, която никой от нас не желае, предизвести той.

Има също хора, които са прекомерно внимателни, което лимитира обществените им контакти и достъпа до здравни услуги, означи Клуге и акцентира, че няма място за блаженство и хората би трябвало да останат бдителни.

В Европа са регистрирани 160 000 умряли - повече от половината (56 процента) от смъртните случая по света. Заразените в региона са 1.78 милиона, което съставлява 43 на 100 от доказаните случаи по света, означи районният шеф на СЗО и добави, че Англия, Русия и Испания се измежду 10-те страни с най-вече случаи, открити в последното денонощие.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР