Усилията за предотвратяване на климатични промени, предизвикани от човешката дейност,

...
Усилията за предотвратяване на климатични промени, предизвикани от човешката дейност,
Коментари Харесай

Баварският премиер иска в Конституцията задължение за борба с климатичните промени

Усилията за попречване на климатични промени, провокирани от човешката активност, би трябвало да бъдат включени в Конституцията на Германия, съобщи баварският министър председател Маркус Зьодер. Според него текстът би трябвало да задължава федералното държавно управление да организира такава политика.

" Изправени сме пред главната задача на века и по тази причина се нуждаем от контракт на века ", декларира още Зьодер, който е и водач на Християнсоциалния съюз.

В негов текст, оповестен в днешния брой на " Зюддойче цайтунг ", той добавя, че и други партии, а освен тези от ръководещата в Берлин коалиция, би трябвало да бъдат включени в тези старания, показва ДПА. Необходимият " контракт " е прекомерно значим, с цел да се допусне използването му от политиците ", споделя консерваторът.

Специалната държавна група за климатичните политики би трябвало да реши на 20 септември какъв пакет от ограничения да ползва. Зьодер счита, че би трябвало и държавните управления на немските провинции, както и локалните управляващи, да изяснят с какво могат да допринесат за реализиране на климатичните цели.

ДПА изяснява, че в ограниченията основна роля евентуално ще изиграе транспортният отрасъл. В центъра на дебата е концепцията за налагане на санкция за парникови излъчвания. Причината е, че в битката за реализиране на национални и интернационалните цели за ограничение на нездравословните газове може да се наложи германците да бъдат принудени да заплащат по-скъпи горива.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР