Усилията за намиране на алпиниста ни Боян Петров в района

...
Усилията за намиране на алпиниста ни Боян Петров в района
Коментари Харесай

Спасителната акция за Боян Петров трябва да достигне до връх Шиша Пангма

Усилията за намиране на алпиниста ни Боян Петров в региона на хималайския осемхилядник Шиша Пангма не престават и в понеделник. В неделя спасителите доближиха до 10-15 метра под върха, само че взеха решение да спрат, тъй като изкачването е било прекомерно рисковано. Днес по проект те би трябвало да изкачат върха.

В неделя спасителите откриха инсулин от багажа на Боян Петров в региона на лагер 3. Хеликоптер в Непал е в подготвеност да тръгне при потребност.

Екипът на Боян Петров е предизвестил спасителите, че не желаят да се качват на върха в търсенето му, с цел да не рискуват живота си, само че решението се взима от самите спасители.

В неделя дамата на Боян Петрова Радослава Ненова написа:

" Вчера в доста сложен за мен диалог взех решение да не се изкачва върха през днешния ден (неделя). От лагер 3 нагоре няма да го намерим жив. Колкото и да ми се желае да не изгубвам вяра - за мен живота и оцеляването на всички участници в избавителната акция е доста значим и въпреки да ми е доста мъчно - не виждам смисъл да бъдат застрашени и други животи. Затова, избирам на слизане избавителните екипи да претърсят регионите където има късмет да открият Боян жив...

Ако за Боян борбата е завършила, дано си остане в планината. Каквото и да се случи до края на деня, признателна съм за всички старания и ще ги възнаградя. Това е животът на шерпите, знам че като слязат ще поемат различен риск, на различен скат, за друго нанагорнище..., само че персонално аз не искам да рискуват към върха. Всички решения по издирването от тук на сетне са техни.

Едно е сигурно-написахме история и тя заслужава да бъде запомнена. Заради Боян! "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР