Усилията за евакуиране на британци и афганистански сътрудници от Кабул

...
Усилията за евакуиране на британци и афганистански сътрудници от Кабул
Коментари Харесай

6000 британци и афганистанци са евакуирани от Кабул във Великобритания

Усилията за изтегляне на британци и афганистански сътрудници от Кабул набират скорост и близо 6000 души са пристигнали на Острова с английски полети от 13 август насам, съобщи английският дипломат в афганистанската столица, съобщи БНР.

Сър Лоури Бристоу, който остана в Кабул, съобщи, че единствено за интервал от 14 часа са били евакуирани 1000 души. От Министерството на защитата оповестиха, че до в този момент са превозени 5725 души, от които 3100 са афганистанци с техните фамилии. Посланикът благодари горещо на всички, които оказват помощ в процеса на евакуация, в това число бойци, дипломати и граничен личен състав, само че добави, че има още доста работа за извършване.

По-рано министърът, отговарящ за въоръжените сили, Джеймс Хийпи съобщи, че талибаните в този момент вкарват ред с опашките на летището, като разделят заминаващите за Англия и Съединените щати, а това форсира процеса на изтегляне.

Британският министър председател Борис Джонсън, чиято страна сега е ръководител на Г-7, прикани за незабавна среща за Афганистан, която ще се състои виртуално във вторник. От " Даунинг стрийт " оповестиха, че в неделя Борис Джонсън е разговарял с емира на Катар шейх Тамим бин Хамад ал-Тани и двамата са се съгласили, че е извънредно значимо народът на Афганистан да бъде подкрепян и че интернационалната общественост би трябвало да финансира оказването на нужната помощ.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР