Усилията са насочени към оборудване на кабинетите по природни наукиМинистър

...
Усилията са насочени към оборудване на кабинетите по природни наукиМинистър
Коментари Харесай

МОН заделя още 20 млн.лв. за нови технологии в училищата

Усилията са ориентирани към съоръжение на кабинетите по естествени науки

Министър Красимир Вълчев посети виртуалната STEM лаборатория по биология, анатомия и здравно обезпечаване в СУ „ Христо Ботев ” (снимка: МОН)

Допълнителни средства в размер на 20 млн. лева ще бъдат обезпечени за съоръжение на учебните кабинети, с акцент на тези по естествени науки, заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев по време на визитата си във Враца.

Ще се влага в средства в обезпечаване на нови технологии в учебните заведения, с цел да могат учителите да създадат просветителния развой по-интересен за учениците, а те по-лесно да развиват своите умения, добави министър Вълчев. По-думите му, най-важното е да се предизвика ползата на децата за учене.

За съоръжение на виртуалната STEM лаборатория по биология, анатомия и здравно обезпечаване в СУ „ Христо Ботев ” са обезпечени 130 000 лв. от МОН. В ППМГ „ Акад. Иван Ценов ” със 148 600 лева е осъществен огромен план за въвеждане на смарт технологии. Използват се електронни учебници в 5, 6, 7 и 8 клас.

„ Важно е дълготрайно да осигурим системата с учители, само че би трябвало да преструктурираме приема към дисциплини, свързани с техниката, математиката, естествените науки ”, сподели министър Вълчев, представен от уеб страницата на МОН. Това е належащо, поради упования дефицит на такива експерти.
още по тематиката
Освен въвеждането на предмет „ Компютърно моделиране ” от трети клас, МОН ще финансира и извънкласни действия по моделиране за първокласници, тъй като е значимо децата да се приготвят да основават цифрово наличие.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР