Усилията на все повече големи компании през последните години са

...
Усилията на все повече големи компании през последните години са
Коментари Харесай

Първото уиски в хартиена бутилка

Усилията на от ден на ден огромни компании през последните години са свързани с понижаване на нездравословния отпечатък, който оставят върху планетата . И не приказваме единствено усъвършенстване на работния и индустриален развой, само че и за съкращаване на боклука от използването на техните артикули.

Досега като че ли алкохолните производители не са попадали в графата с най-големите замърсители, само че една компания ни сподели, че има още какво да се желае и са вероятни верните стъпки в вярната посока.

От пролетта на идната година уискито Johnnie Walker ще се продава в хартиени бутилки . Това оповестиха от колоса Diageo, който има компанията, учредена тъкмо преди два века - през 1820 година
 Снимка 488148

Разбира се, най-интересният въпрос е от какво тъкмо ще са направени новите опаковки на алкохолната напитка и дали ще са задоволително устойчиви за задачата. Материалът, който ще се употребява, е дървесна маса. Под огромно налягане тя ще придобива мечтаната форма, а по-късно ще се втвърдява в уреди, сходни на микровълнови фурни.

От вътрешната страна ще се нанася особено покритие , което няма да бъде пластмасово и по никакъв метод няма да оказва въздействие на усета и мириса на алкохолната напитка. Иновативната бутилка е 100% рециклируема и това е главната концепция - да не отиват на боклука, а да може да живее втори живот.
 Снимка 488147

Производството на новите шишета на Johnnie Walker е предоставено на компанията Pulpex, която към този момент основава екологични и рециклируеми опаковки за колоси като Unilever и PepsiCo.

Така ще се спести доста сила, която е нужна за зареждане на стъклените пещи, както и въглеродни излъчвания , които се отделят при топенето на суровините за производството на обичайните стъклени бутилки, предава BBC.

Големите компании са подложени на все по-голям напън за понижаване на потреблението на пластмаса в опаковките на продуктите си. Само през 2018 година и единствено в Европа са употребявани 8.2 тона пластмаса за пакетиране на храни и питиета.
 Avantium, замърсяването и пластмасата на растителна основа, която се разгражда за една година
Пластмасата, която се разгражда за една година

Борбата със замърсяването продъжава

Затова и доста търсят различни първични материали. В новата бутилка на Johnnie Walker да вземем за пример няма да има нито 1% пластмаса. Само от Coca Cola към този момент са безапелационни, че няма да отстранен бутилките за еднократна приложимост, просто тъй като техните консуматори си ги желаят.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР