Усилията на Турция да завърши сделката за закупуването на изтребители

...
Усилията на Турция да завърши сделката за закупуването на изтребители
Коментари Харесай

Ердоган: Контролът на Сената от републиканците ще помогне на...

Усилията на Турция да приключи договорката за закупуването на изтребители Ф-16 ще бъдат " доста по-лесни ", в случай че републиканците управляват Сената на Съединени американски щати, съобщи президента Тайип Ердоган, представен от турските медии през днешния ден.
 
Членката на НАТО Турция изиска през октомври да закупи 40 изтребителя Ф-16 на Lockheed Martin Corp и близо 80 комплекта за рационализация за своите съществуващи бойни самолети и техническите договаряния не престават сред двете страни.
 
Конгресът на Съединени американски щати ще би трябвало да утвърди окончателната продажба, което съставлява спънка за Анкара поради от време на време обтегнатите дипломатически връзки сред нациите и скептицизма измежду някои американски законодатели.
 
„ Надявам се, че идващият месец ще бъде изпълнен с положителни вести и ще напреднем в доста позитивна посока по въпроса за Ф-16 “, показа Ердоган пред държавната Анадолска организация.
 
Ердоган разгласи през септември, че е получил " позитивна " противоположна връзка от двама американски сенатори, с които се е срещнал в Ню Йорк, по отношение на евентуалната им поддръжка за продажбата на Ф-16. 
 
Говорителят на Ердоган допусна неотдавна, че покупката може да бъде приключена до началото на идната година.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР