Усилията на традиционните партии в Германия да маргинализират крайнодясната Алтернатива

...
Усилията на традиционните партии в Германия да маргинализират крайнодясната Алтернатива
Коментари Харесай

Алтернатива за Германия нарече опит за убийство атаката срещу нейния депутат в Бремен

Усилията на обичайните партии в Германия да маргинализират крайнодясната " Алтернатива за Германия " са довели до опит за ликвидиране на нейния народен представител Франк Магниц в Бремен. Това съобщи през днешния ден националният водач на АзГ Александър Гауланд. Магниц през вчерашния ден беше атакуван и признат в болница със съществени пострадвания по главата, съобщи ДПА.

АзГ популяризира през днешния ден прессъобщение и фотография на Магниц на болнична носилка с насинено око и дълбока рана на челото. " Ясно е, че това е опит за ликвидиране ", сподели Гауланд.

По думите на водача на АзГ нападението безспорно има политически претекстове. Той хвърли виновността за това върху политиците от мейнстрийма, които желали се разграничат от АзГ и да я държат надалеч от властта. Това е резултат от опитите да ни маргинализират, както и от офанзивите против АзГ ", съобщи Гауланд, представен от Българска телеграфна агенция.

Франк Магниц, член на Бундестага и началник на организацията на АзГ в Бремен, беше атакуван през вчерашния ден от минимум трима маскирани души, които го блъснали по главата с дървена палка и избягали. Открили го двама служащи, които повикали кола за спешна помощ и с това му избавили живота.

АзГ стартира като евроскептична политическа групировка, само че след това разви изрично антиимигрантска стратегия, което накара доста от другите партии да заявят, че няма да работят с нея. Партията си навлече упреци и тъй като някои нейни представители използваха афектиран език по адрес на етнически групи или оспорваха нуждата Германия неведнъж да се разкайва за дейностите си по време на Втората международна война, отбелязва ДПА.

Говорител на партията дефинира нападението против Магниц като следващото, само че най-сериозно до момента от " стотици " похищения против представители на АзГ. Преди дни беше сложена бомба пред партиен офис в Източна Германия, а домът на различен неин представител, този път от западната част на Германия, беше нацапан с багра.

Магниц сподели през днешния ден за ДПА, че ще остане още много време в болничното заведение. Той съобщи, че не помни съвсем нищо от нападението. Полицията изиска подпомагане от обществеността за разкриване на вероятни следи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР