Усилията на кмета Даниел Панов за обновяване на спортната база

...
Усилията на кмета Даниел Панов за обновяване на спортната база
Коментари Харесай

Спортното училище във Велико Търново стартира учебната година с ново име и модернизирана база

Усилията на кмета Даниел Панов за възобновяване на спортната база във Велико Търново дадоха резултат. Модернизиранаото Спортно учебно заведение „ Георги Живков “ бе показано пред възпитаници, учители, настоятели, спортни деятели и общественици през вчерашния ден, по време на формалното разкриване на новата образователна година. Обновени са физкултурните салони, басейнът, съблекалните, класните стаи, вътрешните пространства и столовата, разширено е общежитието. Инвестициите са част от общинския план за рационализация на просветителната инфраструктура, изпълняван с европейско съфинансиране.

В новия си тип Спортното учебно заведение посрещна над 300 възпитаници и техните учители за първия образователен ден. С решение на Великотърновския общински съвет, по предложение на Инициативния комитет „ Сава Муткуров “, от тази образователна година учебното заведение ще носи името на Георги Живков – учредител на спортното обучение в България, един от строителите на Третата Българска страна, изтъкнат великотърновец и първи кмет на остарялата столица.
Учебната година бе открита от сегашния кмет на Велико Търново Даниел Панов. В своето одобрение към присъстващите той съобщи: „ - Възстановихме спортното учебно заведение като една от емблемите на образованието във Велико Търново преди осем години. Днес постройката е актуализирана, работи вътрешният басейн, който е напълно ремонтиран след години на спиране. “.

Кметът прикани учениците да пазят всичко, което е направено за Спорното учебно заведение, тъй като то е за тях – младите очаквания на Велико Търново. Даниел Панов изрече признателност на всички, които популяризират с достиженията си историческата и духовна столица на България, и пожела доста триумфи в тренировките. Той акцентира, че е належащо да обръщат еднообразно внимание на спорта  и на учебниците.
„ Спортното учебно заведение към този момент има собствен патрон – Георги Живков. Учител, бунтовник, първи кмет на Търново, три пъти ръководител на Народното събрание и министър на просвещението, учредител на спортното обучение в България – това е Георги Живков. Гордейте се, че Вашето учебно заведение носи неговото име “ , посочи още Даниел Панов.

По време на церемонията, шефът на Спортното учебно заведение Снежина Михова връчи грамоти за реализирани триумфи .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР