Усилията на Франкфурт да привлече банкери, избягали от Лондон заради

...
Усилията на Франкфурт да привлече банкери, избягали от Лондон заради
Коментари Харесай

Париж засега печели състезанието с Франкфурт за финансов център след Brexit

Усилията на Франкфурт да притегли банкери, избягали от Лондон поради Brexit, са в заплаха да изгубят от инерцията си, написа Bloomberg.

Докато Париж наподобява догонва в конкуренцията за работни места, няколко компании избраха да реалокират личния състав си на няколко места в границите на Европейския съюз, вместо да построяват единствен център. Това може да приключи с отчаяние за Франкфурт, съгласно лобистка група за града.

" Ясен сигнален сигнал е, че множеството банки популяризират работни места в цяла Европа, с цел да запазят всички благоприятни условия за пренасяне ", сподели Хубертус Вет, ръководещ шеф на Frankfurt Main Finance.

" От немска позиция съществува риск от загуба на облаги, считани за сигурни ", означи той.

JPMorgan Chase и Goldman Sachs Group са измежду фирмите, които възнамеряват да реалокират личния състав си в няколко локации в Европейски Съюз като част от проектите за изключителни обстановки след Brexit.

Bank of America в началото ще реалокира към 200 длъжности, свързани с валутната търговия и продажбите в Париж и Франкфурт.

През ноември Париж бе определен за нов дом за Европейския банков орган, побеждавайки Франкфурт и Дъблин. Решението, взето след лобирането на френското държавно управление, " без подозрение " ще коства работни места на немския финансов център, сподели Вет.

Въпреки това той към момента чака да бъдат основани 10 000 работни позиции във Франкфурт в границите на 5 години поради Brexit.

Оливър Вагнер, ръководещ шеф на Асоциацията на задграничните банки в Германия, предвижда, че 20 компании за финансови услуги ще реалокират някои интервенции във Франкфурт.

Заедно, те евентуално ще прибавят сред 3000 и 5000 работни места в границите на 2 години, сподели той. Landesbank Hessen-Thueringen (Helaba) към момента чака най-малко 8000 спомагателни чиновници в границите на " няколко " години.

Германският град евентуално ще основава работни места в тандем с Brexit, вместо просто да настанява новопристигащите от Англия, означи Вагнер.

" Тъй като първо се построяват бек офиса и други сходни действия, сигурно ще наемат хора на локално равнище ", сподели той.

Париж също има огромни очаквания за Brexit. Около 10 000 работни места може да се реалокират в града като директен резултат от напускането от Англия на Европейски Съюз, съгласно Paris Europlace, лобитска група за френската столица.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР