Усилията на Бразилия да омаловажи заплахата от коронавируса се провалиха

...
Усилията на Бразилия да омаловажи заплахата от коронавируса се провалиха
Коментари Харесай

Коронавирусът надви Бразилия и отмени карнавала й

Усилията на Бразилия да омаловажи опасността от ковид се провалиха по най-видимия метод: кметът на Рио де Жанейро разгласи, че градът му няма да провежда тази година фамозния си карнавал поради епидемията от Covid-19.

„ Никога не съм крил пристрастеността си към карнавала и знам икономическото значение на тази културна демонстрация за нашия град. Изглежда ми обаче безразсъдно да си показва в този час, че можем да организираме карнавала през юли “, написа в Туитър Едуардо Паис. Той даде обещание да бъдат подкрепени всички бразилци, които работят цяла година за организирането на това голямо тържество.

Карнавалът в Рио нормално с през февруари или март, тъкмо преди началото на Великденските пости. През септември 2020 година школите по самба, които провеждат дефилето, взеха решение да отсрочат карнавала за юли поради пандемията, залагайки на това, че до тогава ще бъдат открити ваксини. Въпреки началото на имунизационната акция в Бразилия в неделя, кметът на града счита за невероятно организирането на най-големия фестивал в света, който притегля всяка година милиони хора по улиците.

Бразилия е на второ място по смъртни случаи в света след Съединени американски щати с 213 000 умряли души с Covid-19. В Съединени американски щати са двойно повече.

Американският президент Джо Байдън разпореди всеки, който пътува за Съединени американски щати със аероплан, да си направи тест за ковид, преди да се качи на борда и да остане под карантина след идването си. " Заради новите разновидности на коронавирус, за които научаваме, вкарваме нова мярка за хората, идващи със аероплан в Съединени американски щати от други страни ", сподели Байдън в тирада, в която разгласи проекта на държавното управление си за битка с ковид.  " В допълнение към носенето на маски, всеки, който идва в Съединени американски щати със аероплан въпреки това, ще би трябвало да се изследва, преди да се качи на самолета, и да остане под карантина, когато дойде в Америка ", добави Байдън.

" Нашата национална тактика е изчерпателна, тя се основава върху науката, а не върху политиката, основава се върху истината а не върху отричането ", сподели президентът.  " Планът ни стартира с нападателна, безвредна и ефикасна имунизационна акция, с цел да осъществим задачата си да инжектираме 100 милиона дози ваксина през първите 100 дни от ръководството ни ", добави той. Байдън предизвести, че идващия месец Съединени американски щати евентуално ще доближат 500 000 смъртни случая на заболели от КОВИД-19.

Броят починалите от ковид в Германия  се е нараснал с 859 през последните 24 часа и жертвите на пандемията досега са 50 642, оповестиха от Института " Робърт Кох ". За последното денонощие са регистрирани нови 17 862 случая, с което броят им в Германия е 2 106 262. Повече от 1,7 милиона души са се възстановили от вируса във Федерална Република Германия.

Световната здравна организация разгласи разпространяването на COVID-19 за пандемия на 11 март. Към днешна дата над 97,4 милиона души са се заразили с ковид в международен мащаб, а над 2,08 милиона души са умряли, сочат данни на университета Джонс Хопкинс.

Кметът на Москва Сергей Собянин анулира редица въведени от него по-рано ограничаващи ограничения против разпространяването на Covid-19. По думите му, епидемиологичната конюнктура в града внушава внимателен оптимизъм. Възобновяват работа библиотеките и музеите. Театрите, кината и концертните зали ще работят към този момент при 50% претовареност на зрителските места, а не при 25%, както беше до момента. Отново отварят порти дневните лагери и развлекателните центрове за деца. След месеци на отдалечено образование в понеделник бяха обновени присъствените занятия за учениците от 6 до 11 клас.

Някои ограничаващи ограничения обаче остават в действие. Продължава да важи условието към компаниите 30% от чиновниците им да работят от у дома. Баровете, заведенията за хранене и нощните заведения би трябвало да затварят в 23ч. Все още е наложително носенето на ръкавици и защитни маски на публични места и в градския превоз. На хората над 65-годишна възраст се предлага да не напущат домовете си

Франция ще изисква негативен PCR тес т от съвсем всички в Европейски Съюз, които желаят да влязат на нейна територия, съобщи президентът Еманюел Макрон на сътрудниците си през вчерашния ден на Европейския съвет. Мярката влиза в действие от среднощ в неделя. Тестът би трябвало да бъде изработен не повече от 72 часа преди заминаването. Изискването няма да се отнася за трансграничните служащи и за сухопътния превоз. Френският здравен министър Оливие Веран предложи носенето на хирургични маски на публични места, тъй като обезпечават по-добра отбрана от Covid-19 от платнените. Франция е записала от началото на пандемията над 71 000 смъртни случая, свързани с ковид. В сряда здравното министерство заяви за 26 784 нови инфекции - най-големия брой за денонощие от 18 ноември.

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР