Усилено се работи по създаването на обособен антитерористичен център, в

...
Усилено се работи по създаването на обособен антитерористичен център, в
Коментари Харесай

Борисов за център „Антитерор”: По тая тема колкото повече не се говори, толкова по-добре

Усилено се работи по основаването на самостоятелен антитерористичен център, в който ще бъде съсредоточена работата на службите по направление „ Екстремизъм”. Има определена локация, отделени са и средства, само че структурата няма да бъде обществена. Това съобщи пред публицисти министър председателят Бойко Борисов.

„ Много тихичко ще го създадем. Ние и сега имаме (такъв център), по този начин, както в Щатите е направен… и в Русия – да уугодим и на другите, дето се интересуват”, съобщи Борисов. Той отхвърли даде повече детайлности за новия център, като заключи: „ По тая тематика колкото повече не се приказва, толкоз по-добре за всички”.

По думите му казусът от Пловдив, при който стана ясно, че юноша е попаднал под въздействието на радикална формация, демонстрира, че „ в сходни времена би трябвало доста малко хора да работят по случаите”.
Напрежение поради теча на данни за момчето, упрекнато в тероризъм Според психиатри общественото идентифициране може да повлияе на бъдещето на детето
Борисов неведнъж благодари на медиите, които не оповестиха самоличността на малолетния възпитаник: „ В такива случаи да не се изкушавате в жълтенията и да се покажете най-информирани. Кой е индивидът, какво е фамилията – всеки може да се снабди с тази информация като тръгне из Пловдив за 1-2 часа. Изкушението да се правиш на популярен носи щета”. Той дори съобщи, че това държание е почтено за „ същинските медии”.

Борисов означи, че той и силовият министър Младен Маринов дори не са желали да знаят името на арестувания. „ Не знаем дали няма други такива, не би трябвало да губим доверието към институциите”, съобщи Борисов.
ДАЗД: Правата на ученика, упрекнат в тероризъм, са нарушени Агенцията за протекция на детето е почнала изследване за определяне на административно нарушаване
Когато обаче му беше напомнено, че тривиален уебсайт, който намерено поддържа властта, единствен е тиражирал всичката тази информация и дори е изпратил кореспонденти в учебното заведение на момчето, Борисов очевидно се разгневи: „ Що говорите нелепости?! (…) Аз нямам никакви връзки с тези хора!”.

Премиерът означи и че „ бомбите (за които прокуратурата разгласи, че момчето е изготвяло по указания от интернет-б.р.) са страховити” и от СОБТ му споделили, че „ това са чудовищни бомби, които взривяват и убиват доста хора”.
Психолог за обвинявания в подготовка на атентат възпитаник: Момчето не е в положение да го направи Той изясни и по какъв начин се е случил опитът за рекрутиране на младежа
Той отхвърли и силовите структури и прокуратурата да имат виновност за приключване на информация, която в този момент може да се употребява за тормоз на фамилията на момчето: „ Няма по какъв начин да не оповестим случая, тъй като той влиза в съда!” (всъщност Тълкувателно решение №4/2014 на Върховен касационен съд дава ясни благоприятни условия да се отбрани информацията по сходно произвеждане, в случай че има такава нужда – б.р.).

Премиерът размаха пръст и на коментиращите медийно случая специалисти: " Има изключително един, джебчийка не е арестувал през кариерата си до момента в който е бил в Министерство на вътрешните работи, а от заран до вечер ни дава оценка. Познавам го добре какъв брой беше лабав като полицай… ще му спестя името ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР