Усилени ремонти са в ход по улиците на Шумен, до

...
Усилени ремонти са в ход по улиците на Шумен, до
Коментари Харесай

Ремонтираха улици за 400 000 лв. в Шумен

Усилени поправки са в ход по улиците на Шумен, досега са осъществени строителни действия за близо 400 000 лева, оповестяват от общината. Общо 73 улици са включени в програмата за ремонтно-възстановителни работи в града и кварталите “Дивдядово”, “Макак”, “Мътница”. Фирма “Автомагистрали – Черно море ” прави обновлението, което ще бъде общо за 1,110 млн.лв.
 trsh1506-3  trsh1506-1  trsh1506-2
В момента продължава ремонтът на бул. “Мадара ”, машини на компанията фрезоват остарялата асфалтова настилка и приготвят лявото платно на булеварда за преасфалтиране и местни кърпежи. От общинската администрация се обръщат към жителите и водачите да проявят самообладание и схващане за краткотрайното стеснение.

Едновременно с това ще стартира и подготовката за преасфалтиране и изкърпване на дупки по ул. “Преспа ” от ШУ “Еп. К. Преславски ” до бул. “Симеон Велики ”. След това работата ще продължи по ул.”Петър Парчевич” в правата от ул. “Васил Априлов ” до ул. “Марица “, по ул. “София ” и ул. “Ален мак ” в сектора от ул. “Божур ” до ул. “Алеко Константинов ”.

Над 1000 местни кърпежа са направили досега служащите от общинското дружество “Строителство и благоустройство ” по улиците в град и кварталите за близо 85 000 лева Пред довеждане докрай са строителните действия в Гробищния парк, къде напълно е преасфалтиран площадът и са сменени стъпалата пред Ритуалната зала. Монтирани са нови пейки върху бетонова основа, построена към дърветата пред параклиса.

Тротоарните настилки по 54 улици в града също ще бъдат сменени.

Започна строителство и на първото кръгово в региона на спортна зала “Арена Шумен” на кръстовището на ул.„ Марица “ с ул.„ Софийско шосе”. То ще бъде с 4 съществени посоки – вход към залата, ул.„ Софийско шосе “, ул.„ Скобелев “ и център. Сега се фрезова остарялата асфалтова настилка и е въведена краткотрайна организация на придвижването на коли. Заедно със оборудването се построява и новата канализационна мрежа за отпадъчни води по улица „ Перуника “. Подменя се уличното осветяване по „ Марица “, а на по-късен стадий ще започва строителството на второ кръгово на кръстовището на ул.„ Васил Друмев “, „ Перуника “ и „ Марица “.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР