Усилени ремонти кипят в сградата на Община Девня и прилежащите

...
Усилени ремонти кипят в сградата на Община Девня и прилежащите
Коментари Харесай

Вижте с каква екстра ще се сдобие сградата на Община Девня

Усилени поправки кипят в постройката на Община Девня и прилежащите ѝ площи. Най-после локалната администрация ще се снабди с външен асансьор, откакто завоюва финансиране по Проект " Красива България " с общинско самоучастие, заяви кметът Свилен Шитов.

В своята дългогодишна история 4-етажното здание е нямало такава " екстра ". Новата облага несъмнено ще " отключи " достъпа на трудноподвижни лица до всички етажи на постройката, ще улесни и останалите жители и общинските служители, които препускат нагоре-надолу по стълбите по няколко пъти дневно. Това може и да е здравословно по принцип, само че за представителите на третата възраст със болести на ставите и костите е противопоказно, а и много трудоемко начинание.

Паралелно с монтирането на платформата общината подменя и плочките пред постройката на локалната власт. От години те са в окаяно положение, а в източната част са хлътнали и поддават при прекосяване на пешеходци, което крие опасности от травми и фрактури на крайниците.

Нова облага ще има и за Девненския общински съвет, който ще се снабди със лична пленарна зала, в която сесиите ще могат да се организират умерено, без старейшините да се усещат притиснати от графика на събитията в Ритуалната зала, където заседаваха до момента. Така градските парламентаристи ще имат повече време за разногласия, отзиви и градивни оферти по всички въпроси от дневния ред, а това е значима причина за качеството на работа на локалната власт и за градивните процеси на територията на общината.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР