Усилен труд кипи по пробива под централната жп гара на

...
Усилен труд кипи по пробива под централната жп гара на
Коментари Харесай

Пробивът под Гарата: Работи се от едната страна

Усилен труд кипи по пробива под централната жп гара на Пловдив. Само че дейностите са съсредоточени извънредно от южната страната на обекта, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Работа откъм бул. " Васил Априлов " не се прави, защото концесионерът на гарата апелира в съда строителното позволение, издадено от община Пловдив. Предприемачът твърди, че са нарушени правата му, тъй като разрешението за градеж визира и територии от обсега на концесията.

Става дума за магазините в пешеходния подлез на гарата, които би трябвало да бъдат отстранени, с цел да се построи подземният проход. Докато няма финален правосъден акт с влезнало в действие решение, по обекта от северния завършек на гарата няма да се работи.

Припомняме, че преди време концесионерът съобщи желание да скапе контракта си. Преговорите с Министерството на превоза за споразумяване на концесионните връзки към момента не са приключени. Възможно е до края на сегашния месец да има дефинитивно решение.

Комуникационно-транспортният пробив под пловдивската централна жп гара ще свърже регион " Южен " с централната градска част. Трасето на пробива е съобразено и следва плануваното в общия организационен проект на гр. Пловдив подземно прекосяване от бул. " Васил Априлов " към бул. " Македония " под региона на гаровия комплекс. Ще бъдат построени и комфортни отвесни пешеходни връзки.

Стойността на контракта е е 89 028 245,95 лв. без Данък добавена стойност. Изпълнител на обекта е Обединение " Проект Пловдив " ДЗЗД, включващо компаниите " Трейс Груп Холд " АД и " Балкантел " ООД. Обектът " Модернизация на стоманен път, контактна мрежа и системи за сигнализация и телекомуникации в гара Пловдив и създаване на комуникационно-транспортен пробив под жп ареала на гара Пловдив " е част от плана " Развитие на железопътен възел Пловдив " и се съфинансира със средства по Механизма за свързване на Европа (МСЕ).

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР