Ушуая е най-големият град в архипелага Огнена земя в Аржентина

...
Ушуая е най-големият град в архипелага Огнена земя в Аржентина
Коментари Харесай

Ушуая – краят на света

Ушуая е най-големият град в архипелага Огнена земя в Аржентина и се смята за най-южно разположения град на планетата, макар че съгласно Чили това е Пуерто Уилямс.

Намира се на 3000 километра от Буенос Айрес .

Първоначално не е било замисленo като обичайно обитаемо място, а е било издигнато, с цел да може там да се изпращат пандизчии. Навремето е било толкоз диво място, че никой не желал да се засели там. В наши дни обаче по тези земи животът кипи с цялостна мощ.

 ф iStock

Населението на Ушуая е към 60 000 души. През летния сезон броят доближава до 70 хиляди души. Има аерогара и огромно пристанище.

 ф iStock

Туристите не пропущат да се снимат пред знака „ Fin del mundo (Край на света) и да пуснат писма от едноименната поща в близкия Национален парк, само че най-забележителното премеждие тук е пътешествието с катамаран по пътя на Чарлз Дарвин, който минава в протока директно пред града, сред многочислени острови, маркирани от фарове с надпис “край на света”.

 ф iStock

Около тях пък се излежават тюлени, подскачат пингвини, прелитат птици, които способстват за хубостта на Ушуая. Оттук потеглят и корабите за Антарктида.

 ф iStock

Една от най-големите атракции в Ушуая е яденето на кралския рак. Туристите заплащат от 100 $ нагоре единствено за един и си го избират сами, като след това го изяждат благодарение на огромни ножици.

 ф iStock

Интересен факт е, че из дворовете на локалните може да откриете доста девисил – публикувана на Балканите фалшификация, само че за аржентинците тя е просто бурен.
Тема на месеца в Edna.bg Знам какво НЕ направи предишното лято Юли  Липсва ти слънце? Ето 3 метода да събереш повече лъчи по време на работния ден Знам какво НЕ направи предишното лято Липсва ти слънце? Ето 3 метода да събереш повече лъчи по време на работния ден  Как да избегнем слънчевата алергия? Знам какво НЕ направи предишното лято Как да избегнем слънчевата алергия?  Лятото ни състарява? Знам какво НЕ направи предишното лято Лятото ни състарява? Прочети още
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР