Уширението при чешмата под НПК Асенова крепост ще се превърне

...
Уширението при чешмата под НПК Асенова крепост ще се превърне
Коментари Харесай

Кътове за отдих и нов паркинг, изграждат при чешмата под НПК Асенова крепост

Уширението при чешмата под Наказателно-процесуален кодекс Асенова цитадела ще се трансформира в облагородена зона и паркинг, на който ще могат да обръщат даже рейсове. Това заяви за Actualno.com Ивайло Мирчев от Оперативна програма " Туризъм " към община Асеновград. Планира се пейките да бъдат изнесени малко по-нагоре и да бъдат построени алеи и кътове за отдих. Голямото дърво в средата на това пространство ще бъде съхранено , увери Мирчев.
Така, освободеното място, на уширението ще бъде завършено за паркинг и обръщало по едно и също време. Нуждата от второ обособено място за паркиране породи поради увеличеният поток от туристи. Ежедневно при туристическия обект идват рейсове, които от време на време мъчно се разминават по тесния път, а и постоянно се случва да няма място на съществуващия паркинг. Впоследствие ще бъде решено дали паркирането там ще бъде платено, или гратис. Към момента предлагането единствено е входирано и утвърдено и занапред следва да бъде предоставено на проектанти, които да изготвят план. Едва тогава ще стане ясно каква сума ще е нужна за реализирането му, по какъв метод ще бъде обезпечена и какъв интервал от време ще отнеме.
" Аз се надявам до началото на дейния туристически сезон нововъведението да бъде реалност " , уточни Ивайло Мирчев. Новият паркинг ще събира до пет леки автомобила и няколко рейса, а в случай че няма автобуси, там могат да паркират до 15 коли. Освен това, предпочитано и незабавно следва да бъде асфалтиран и 600-метров сектор по пътя за пещера " Добростански бисер ", която е най-новият туристически обект в общината. Често положението на правата отхвърля туристите да посещават забележителността. През миналата година пещерата е била посетена от близо 3 000 души, а през идния туристически сезон се чака броят на посетителите да бъде двойно повече.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР