Усещането за липса на справедливост в обществото е много силно.

...
Коментари Харесай

Проф. Даниел Вълчев: Липсата на справедливост ще изиграе лоша шега на правителството/>Неделя, 11 Март 2018, 18:08 НОВИНИГЛАСЪТ НА ЖАБАТАГЛАСЪТФРОГ-САТИРАФРОГ-КИНОИНТЕРВЮОБЩЕСТВОАКТУАЛНОНАРОДЕН ГЛАСЪNDERGROUNDМИСТЕРИИМИНАЛОПОЛИТИКАFROGNEWS.TVСВЯТКУЛТУРААР

„ Усещането за липса на правдивост в обществото е доста мощно. Ако нещо ще изиграе неприятна смешка на държавното управление, то е това “, разяснява в предаването „ 120 минути “ някогашният учебен министър, учител в СУ проф. Даниел Вълчев.Според него хората са гневни и се нервират както от неяснотите към договорката с продажбата на електроразпределителното сдружение ЧЕЗ, по този начин и поради казусът с убийството на рецидивиста с прякор Плъха в Пловдив.
„ Проблемът е, че на обществото се показва незнайна досега компания, което буди съмнения “. В този случай Даниел Вълчев напомни приватизацията на „ Кремиковци “. „ Тези неща не трябва да се гледат толкоз леко. Като цяло чувството за неправда в действителност се ускорява “, счита още юристът.
В случая с убийството на Жоро Плъха реакцията на обществото и митингите бяха провокирани от възприятието точно на неспособност на страната да отбрани обособения човек. „ На пръв взор саморазправата наподобява рационална – страната не се оправя, аз взимам в ръце случая “, уточни юристът.
„ Ние малко преиграваме “, разяснява Вълчев, като уточни, че обстановката с неизбежната самозащита задоволително добре е разположена в българското законодателство. Според него в последните години депутатите кърпят доста от законите на парче. „ Този спор, който се води, също не е нов.Тук виждам тежък популизъм. За да можеш да покажеш, че ти си част от народа, а мръсниците са от елита “, разяснява той.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР