Усещането ми от думите на г-н Гешев към мен бе

...
Усещането ми от думите на г-н Гешев към мен бе
Коментари Харесай

Атанаска Дишева: Думите на Иван Гешев към мен бяха заплаха

Усещането ми от думите на господин Гешев към мен бе за опасност. Начинът, по който беше направено изявлението му, препратката бе недвусмислена, маниерът и методът, по който ми се изсмя най-после ме накара да се усещам по този начин.
Това съобщи пред бТВ членът на Висш съдебен съвет Атанаска Дишева във връзка отправените към нея закани по време на втория дебата за кандидатурата на Иван Гешев за основен прокурор на страната.

Сотир Цацаров настояваше да приказва с мен по време на почивката. В негово наличие и на господин Чолаков господин Гешев излезе от кабинет на етажа, застана над Цацаров и мен и ми сподели думите, които споделих и пред целия съвет: " Поздравявам ви, г-жо Дишева - пред вас стои блестяща политическа кариера. От вас ще излезе прелестен общински консултант. “

Попитах - заплашвате ли ме? А той сподели " Не, не! " и се изсмя...

„ Нямам желание да ставам общински консултант и в никакъв случай не съм имала такова”, съобщи арбитър Дишлиев.

Цацаров ми говореше, че господин Панов не бил толкоз бял и чист, колкото съм считала. Очевидно съгласно него логиката е, че щом не поддържам господин Гешев съм в лагера на господин Панов. „ Не съм твърдяла такова нещо (че Панов е бял). Поставянето ми в лагер е неправилно. Това, че имаме едни и същи визии по тълкуването на закона не значи, че сме се сговорили”, съобщи Дишева. По думите й хората би трябвало да имат персонално мнение, което да аргументират и аз имам такова.

В коридора има камери, само че не знам дали е записан диалогът. Никой в залата не отхвърли, че е бил тъкмо подобен диалога. За мен това е персонално. Показването на боязън не е метод да се покаже какво се случва.

Малко ме тормози тиражирането на страха, не желая да ми се основава облик на нерешителен човек. Но това което виждам, това което се случва с хора, които на мълчат, се вижда. Явно нервирам избрани хора, нервирам избрани медии с мнението си. Едничкият ми глас не може да промени везните във Висш съдебен съвет, само че това за мен не значи да си мълча, както вършат доста други.

Това е въпрос на темперамент и персонално схващане. Не знам дали е елементарно да се замълчи, за мен това би било по сложното, за положително или за неприятно.

Обясних и тогава, че брачният партньор ми е бил към 4 месеца член на „ Да, България “. Той разгласява незабавно след дебата във Висш съдебен съвет декларацията си за овакантяване. Беше показателно и в този момент наподобява по този начин, че за първи път се появи информация за това участие на брачна половинка ми сега, когато аз подадох документите си за участие във Висш съдебен съвет.

Абсолютно съм уверена, че господин Кирилов знае този факт, че брачният партньор ми не е член на тази партия, както и че доста добре знае, че не се кандидатирал за общински консултант.

Дали чакам, не бих споделила, само че мога да кажа, че желая въпросът за процедурата за избор на основен прокурор да се отнесе към Конституционния съд. Според мен текстът е сбит и следва да има пояснение. Има доста въпроси по конституционния текст на член 129, алинея 2 и какво би трябвало да прави Висш съдебен съвет при положение на президентско несъгласие при избора на обвинител №1.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР