Усеща се притеснение, че заразата може да се завърне. Дори

...
Усеща се притеснение, че заразата може да се завърне. Дори
Коментари Харесай

Българин от Китай: Усеща се дискриминация спрямо чужденците

 Усеща се терзание, че болестта може да се завърне. Дори има китайци, идващи си от чужбина, които връщат вируса в страната. Върховият пик от заразността е овладян и ограниченията са облекчени. Но има напрежение сред китайци и чужденци “. Това описа пред БНР Галин Георгиев, който от 13 години живее в Китай.

Той акцентира, че се усеща дискриминация по отношение на чужденците, тъй като ги " упрекват “, че докарват още веднъж болестта в страната.

" Отскоро търсят чужденци, с цел да им бъдат правени проби и да им се дадат документи, които важат за една седмица “, сподели българинът.

Георгиев описа, че по време на епидемията тестванията не са били наложителни и всеобщи за всички, а единствено за хора, които са съмнителни.

" Правеха се проби на хора с температура – 37,3 градуса и нагоре. Много прецизен беше контролът върху температурата. Тя се мереше на всички места. Така опитваха да пресеят хората. Във всеки регион оставяха по един хранителен магазин, който да работи. Нямахме проблеми с изхранването “, изясни българинът.

" Те заложиха на цялостната карантина в границите на две седмици. Пълна карантина се постанова с по-груби дейности. Китайците са по-покорни и самата им власт е на този принцип. За тях не се оказа проблем. Въпросът е на психическа конфигурация, тъй като всичко се трансформира. Хората би трябвало да схванат, че е краткотрайно и е за положителното на всеки “, описа Георгиев.

По думите му животът не е същият и няма да бъде същият.

" Чувства се рецесия, работим на ниски обороти. Всичко се случва последователно. Първо стартира да работи онлайн търговията, куриерските доставки, по-късно магазините и складовете започнаха поетапно да отварят. Мои познати с дребен и междинен бизнес споделиха, че не е имало помощ, може би помощта е била за огромните компании “.

Галин Георгиев разясни, че към момента има доста неясноти и въпросителни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР