Усъвършенстването и непрекъснатото надграждане на знанията и уменията на нашите

...
Усъвършенстването и непрекъснатото надграждане на знанията и уменията на нашите
Коментари Харесай

Борисов проведе среща с президента на Световната медицинска организация проф. Леонид Айделман

„ Усъвършенстването и непрекъснатото надграждане на знанията и уменията на нашите лекари и медицински експерти значат още по- качествени и съвремени грижи за българските пациенти “. Това съобщи министър-председателят Бойко Борисов по време на срещата си с президента на Световната здравна организация проф. Леонид Айделман и президента на Югоизточноевропейския медицински конгрес доцент Андрей Кехайов.

На диалозите участва и министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев. Проф. Леонид Айделман е на посещаване в София, с цел да взе участие в Десетия интернационален медицински конгрес, проведен от Югоизточноевропейския медицински конгрес. Събитието се организира под патронажа на Министерството на здравеопазването. По време на срещата с премиера Борисов бе разисквана опцията за по- тясно съдействие със Световната здравна асоциация и Югоизточноевропейския медицински конгрес за намирането на по-ефективни решения на опазването на здравето през XXI век. Доц. Кехайов означи, че в границите на медицинския конгрес у нас ще бъде призната Резолюция от София, която да очертае и да даде насоки за новите трендове в бранша.

А с наличието си проф. Айделман, който е президент и на Израелската здравна асоциация, декларира поддръжката си за всички лекари и медицински експерти в тази част на Европа. Министър Ананиев посочи, че главните цели в политиката на Министерството на здравеопазването в забележителна степен съответстват с вижданията на Световната здравна организация за налагащите се промени в здравните системи в международен мащаб. Премиерът Борисов акцентира, че българското държавно управление поддържа нуждата от реформиране и усъвършенстване на опазването на здравето у нас за обезпечаване на лекуване на високо европейско равнище. Световната здравна организация съставлява близо 9 милиона лекари по света допълнително от 100 страни. Нейната задача е да служи на човечеството като се стреми да реализира най-високите интернационалните стандарти в здравното обучение, просвета и нравственос, както и да спомага за съответно опазването на здравето за всички хора по света.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР