Усъвършенстван вариант на коварен компютърен вирус обедини половин милион компютри

...
Усъвършенстван вариант на коварен компютърен вирус обедини половин милион компютри
Коментари Харесай

Нов вирус за три дни зарази 500 хиляди компютри, ако опитате да го спрете, става страшно

Усъвършенстван вид на подъл компютърен вирус сплоти половин милион компютри и ги накара да правят рандеман на криптовалутата Monero (XMR). За тези три дни програмата завоюва на своите основатели над $25 000.
Компанията 360 Total Security заяви, че компютърният вирус WinstarNssmMiner може освен срито да прави рандеман на криптовалута, само че и да срутва системата при опит за неговото унищожаване.
След заразяването малуерът WinstarNssmMiner търси в системата за стартирани антивирусни решения на Avast и Kaspersky Lab. Ако откри сходни процеси, вирусът незабавно приключва работата си. А в случай че не откри, започва два svchost.exe процеса. Единият от тях извърша рандеман на цифрова валута. Вторият svchost.exe непрестанно ревизира за стартирани процеси на антивирусен програмен продукт.
Ако WinstarNssmMiner бъде открит и се направи опит да бъде спрян, той срутва системата и компютърът би трябвало да се рестартира.
Последните месеци нездравословния програмен продукт, изчисляващ криптовалутни хешове стана доста публикуван. Неотдавна Microsoft заяви, че за интервала от септември 2017 година до януари 2018, са открити 644 000 инфектирани компютри. Това е напълно малко повече, в сравнение с реализира WinstarNssmMiner единствено за три дни.
Източник: kaldata.com
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР