US-застрахователи дадоха под съд Pacific Gas&Eectric заради горските пожари в

...
US-застрахователи дадоха под съд Pacific Gas&Eectric заради горските пожари в
Коментари Харесай

Застрахователни искове фалираха eдна от най големите енергийни компании в САЩ

US-застрахователи дадоха под съд Pacific Gas&Eectric поради горските пожари в Калифорния

Един от най-големите снабдители на електрическа енергия в Съединени американски щати – Pacific Gas&Eectric (PG&E), съобщи, че разгласи банкрут поради правосъдните искове по отношение на горските пожари в Калифорния предходната година. Компанията чака $30 милиарда евентуални загуби, които надвишават платежоспособността й.

Преди броени дни ИНСМАРКЕТ писа, че няколко застрахователя подадоха правосъдни искове против PG&E поради неспособността на енергийната компания да поддържа електропроводите и другото си съоръжение в непрекъснат режим на сигурност, изключващ възникването на пожар. Застрахователните компании упорстват, че отговорността за най-разрушителния пожар в историята на Калифорния е на PG&E, която призна за проблем в една от подстанциите си близо до сърцето на пожара. Освен искове от State Farm, Allstate и USAA, енергийната компания е съдена и от директно потърпевши от огнената буря клиенти.

Вчера изпълнителният шеф на PG&E подаде оставка, което докара до срив в акциите на компанията с 52% и понижаване пазарната капитализация на PG&E до $4,5 млрд.

Компанията е снабдител на електрическа енергия за 16 млн. американски консуматори. Фалитът на енергийното сдружение може да се проточи две години, разясняват специалисти, само че успокояват потребителите, че това няма да се отрази на тях като крайни клиенти.

Припомняме, Munich Re уточни миналогодишните горски пожари в Калифорния като най-скъпоструващата естествена злополука на 2018 година.
Още по тематиката 10 Януари 2019 | US-застрахователи съдят енергийна компания поради горските пожари в Калифорния
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР