US Open, втори кръгДжак Дрейпър – Феликс Оже-Алиасим 6-4, 6-4,

...
US Open, втори кръгДжак Дрейпър – Феликс Оже-Алиасим 6-4, 6-4,
Коментари Харесай

Дрейпър не даде нито сет на Оже-Алиасим


US Open, втори кръг
Джак Дрейпър – Феликс Оже-Алиасим 6-4, 6-4, 6-4


Феликс Оже-Алиасим последва Стефанос Циципас като вторият най-високоранкиран, който отпада от US Open още в първите дни на шампионата. Голямата заслуга по тази причина има Джак Дрейпър, който изцяло надигра шестия в схемата, с цел да стигне до триумф в три сета – 6-4, 6-4, 6-4 за 2 часа и 28 минути на корта.

В дебюта си в Ню Йорк надареният англичанин още веднъж показва, че към този момент е в елита на спорта и резултатите му през 2022-а не са случайност.

Той използваше доста дейно първия си сервис (84% извоювани точки), а бе задоволително ефикасен и на второто си подаване (59%). На фона на 29-те му уинъра той направи единствено 17 непредизвикани неточности на фона на 41 грешки от ракетата на канадеца. Всъщност във всеки един съставен елемент Дрейпър надиграваше Оже-Алиасим.

10-те му благоприятни условия за пробив донесоха общо 3 пробива – по един във всеки от сетовете като и в трите задатъкът бе употребен със постоянна игра до самия край. Общо трите брейкбола на Феликс в целия дуел не бяха проблем за 53-ия в международната класация, който единствено преди няколко седмици победи Стефанос Циципас в Монреал.

„ Феликс е на върха на играта. Аз просто изиграх един добър мач. Щастлив съм, в този момент всичко е наред с мен. Преди имах травми “, разяснява щастливият победител.

За него следва мач с Карен Хачанов, който победи Тиаго Монтейро с 6-3, 6-3, 5-7, 6-4.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР