US Open ще има нов шампион през 2019 г., след

...
US Open ще има нов шампион през 2019 г., след
Коментари Харесай

Джокович сдаде титлата в Ню Йорк след отказване срещу Вавринка

US Open ще има нов първенец през 2019 година, откакто международният №1 Новак Джокович напусна шампионата. Сръбският тенисист се отхвърли поради травма по време на осминафиналния си конфликт със Стан Вавринка. Това се случи в третия сет при 6:4, 7:5, 2:1 за швейцареца.

От началото на шампионата Джокович се оплакваше от проблеми с рамото, само че мина първите три кръга без да загуби сет. Мачът с Вавринка беше повтаряне на финала от 2016 година, когато швейцарецът победи.

В първия сет международният №1 беше продънен в петия гейм и това се оказа основно. След това сърбинът отговори със мощно начало на втория сет, повеждайки с 3:0. Играта му обаче беше неуверена и това върна Вавринка в дуела.

Джокович направи 35 непредизвикани неточности преди да се откаже.

Вавринка продължава напред и в четвъртфиналите ще срещне петия в схемата Даниил Медведев, който победи Доминик Кьопфер от Германия с 3:6, 6:3, 6:2, 7:6 (2).

Изненада имаше и в шампионата при дамите, като китайката Киан Ван победи шампионката от " Ролан Гарос " Ашли Барти. Азиатската тенисистка победи австралийката с 6:2, 6:4 и понижи възможностите на Барти да се върне под №1 в схемата.

Напред не престават Серена Уилямс, Джоана Конта и Елина Свитолина.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР