US Open, първи кръгСимона Халеп – Дария Снигур 2-6, 6-0,

...
US Open, първи кръгСимона Халеп – Дария Снигур 2-6, 6-0,
Коментари Харесай

Първата изненада е факт: Симона Халеп отпадна на старта


US Open, първи кръг

Симона Халеп – Дария Снигур 2-6, 6-0, 4-6

Преди няколко седмици Симона Халеп завоюва купата на WTA 1000 шампионата в Торонто и изглеждаше, че някогашната №1 ще бъде измежду главните претендентки за купата на US Open. Реалността обаче се оказа изцяло друга и румънката отпадна още на старта след проваляне от международната №124 Дария Снигур.

Халеп имаше леко предимство във връзка с асовете (3-0) и уинърите (13-11), само че в това време направи и повече непредизвикани неточности (30-27). И двете съпернички осъществиха по пет пробива, като румънката го направи от осем опита (68%), до момента в който Снигур стигна до 15 брейкпойнта в хода на мача (33%).

Изненадващо поради първичните прогнози, мачът стартира вихрено за квалификантката, която на два пъти проби сервиса на международната №7 и поведе с 3-0. Халеп редуцира пасива си, само че украинката осъществя нов брейк, който след това затвърди за 5-1. Румънката избави две сетбола и понижи резултата, само че Снигур не ѝ разреши да се надява на поврат и взе преднина в мача след 6-2.

Във втората част обаче Халеп се подвигна от нокдауна по удивителен метод. Бившата №1 сподели най-хубавия си тенис, като редуваше офанзиви от главната линия с доста прецизни къси топки. Румънката загуби единствено шест точки за целия сет, надделявайки с 6-0 за едвам 23 минути.

Изглеждаше, че обратът е неминуем, само че след почивката Снигур се завърна като преобразена на корта и на вда пъти проби сервиса на именитата си съперничка, повеждайки безапелационно с 5-1. Халеп пбаче бе решена да се бори до дъно и понижи резултата на 5-4, откакто избави два мачбола в деветия гейм. Румънката не бе по никакъв начин надалеч до равнене на резултата, само че Снигур реализира поврат от 0-30 и завоюва подаването си за крайното 6-2, 0-6, 6-4.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР