УС на българската федерация по баскетбол (БФБ) единодушно гласува да

...
УС на българската федерация по баскетбол (БФБ) единодушно гласува да
Коментари Харесай

Взимаме още един американец в националния отбор по баскетбол

УС на българската федерация по баскетбол (БФБ) единомислещо гласоподава да бъде стартирана процедура за натурализация на американския център Дейвид Кравиш (209 см). В момента 27-годишният Кравиш играе за испанския " Манреса ", като в 21 мача през сезона има приблизително по 12.1 т., 6.2 битки и 1.6 асистенции. Преди " Манреса " американецът е бил в " Цмоки " (Минск, Блрс) и " Автодор " (Саратов, Рус).

Дейвид Кравиш е приключил Калифорнийския университет, за чийто отбор е играл 4 сезона в NCAA. През юли 2015 година е взел участие в 4 мача на " Голдън Стейт " в Лятната лига на НБА.

“Основната причина да стартираме процедура по натурализиране е неналичието на централни нападатели в България. Имах наблюдения върху няколко играчи. Следя Дейвид от година. Говорил съм с него и с сътрудника му. Има предпочитание. Мисля, че ще може да помогне “, разяснява националният селекционер Росен Барчовски.

От няколко години в националния тим има един американски баскетболист - гарда Дий Бост (30 година, 188 см), който в този момент е във френския " Монако ".

По разпоредбите на интернационалната федерация ФИБА всеки народен тим може да употребява до двама натурализирани състезатели в публични мачове. 

Ако Кравиш получи български паспорт до есента, ще може да помогне на националния тим още за втория квалификационен интервал за Евробаскет 2021. На 26 ноември нашият отбор гостува на Босна и Херцеговина, а на 29-и приема Гърция. Четвъртият отбор в групата ни е този на Латвия.

В момента водач след два мача е Гърция с актив 2-0, следват България и Босна и Херцеговина с по 1-1, а Латвия е с 0-2. За Евробаскет 2021 ще се класират първите три тима в крайното класиране на квалификациите в групата, които приключват на 22 февруари 2021 г. 

Освен решението за натурализиране на още един американски баскетболист, УС на БФБ одобри и финансовия доклад и разпореди да се направи разбор за резултата от признатата предишния сезон мярка да не се позволяват задгранични баскетболистки в женското ни състезание в границите на 3 сезона.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР