Уругвай затвърди статута си на един от големите фаворити за

...
Уругвай затвърди статута си на един от големите фаворити за
Коментари Харесай

Уругвай тресна шампиона и излезе като лидер от групата

Уругвай затвърди статута си на един от огромните любимци за оценката в Копа Америка. Тимът на "селесте " излезе като водач от групата си, откакто в директния дуел за върха удари настоящия първенец Чили с 1:0.

В равностойната борба единственото попадение беше дело на Единсон Кавани, който беше прецизен малко преди края. Чилийците също имаха своите шансове, като и еднакъв ги устройваше да окупират позицията отпред, само че в последна сметка трябваше да се примирят, че ще са втори.

А в действителност те имаха първото състояние в мача още в 11-та минута, когато Чарлс Арангис се озова на хубава позиция за пукотевица, само че ударът му беше избавен от вратаря. "Урусите " отвърнаха бързо с прекрасен изстрел на Джорджиан де Араскаета, само че той прелетя над вратата.

После Луис Суарес и Николас Лодейро изпуснаха благоприятни условия за уругвайците, до момента в който Едуардо Варгас и Ерик Пулгар не съумяха да оползотворят опциите за "ла роха ". Последният късмет преди почивката се откри за Мартин Касерес от "селесте ", само че ударът му в 43-та минута мина на сантиметри от дясната греда.

Така почивката пристигна при нулево тъждество и развръзката остана за втората част. В 55-та минута Чили изиска дузпа за игра с ръка на Диего Годин в наказателното поле, само че такава не последва. В идната офанзива Едуардо Варгас още веднъж имаше късмет да открие за "ла роха ", само че и неговият изстрел беше неакуратен.

Така борбата течеше равностойно, чистите положения секнаха, преди да се стигне до развръзката в 82-та минута. Тогава Джонатан Родригес центрира остро в наказателното поле, Единсон Кавани беше към точката на дузпата и с глава единствено отклони леко топката по посока на голлинията и това беше задоволително, с цел да бъде преодолян чилийският пазач - 1:0.

Алексис Санчес до края на мача имаше опция на два пъти да изравни за настоящия първенец, само че не съумя и по този начин Уругвай взе освен успеха в това дерби, само че и първото място в класирането, с цел да излезе със статута на любимец от групата със 7 точки. Чили остана с 6.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР