Урсула фон дер Лайен стана първата жена, избрана за председател

...
Урсула фон дер Лайен стана първата жена, избрана за председател
Коментари Харесай

Крехко мнозинство избра Урсула фон дер Лайен за председател на ЕК

Урсула фон дер Лайен стана първата жена, определена за ръководител на Европейска комисия. С нежно болшинство от 9 гласа довечера Европейският парламент избра някогашния немски министър на защитата за управителния пост в Европейски Съюз. Фон дер Лайен беше определена с 383 гласа.

Десислава Апостолова наблюдава избора в Страсбург.

 © БГНЕС
" За мен е чест, че ми дадохме доверието си ", бяха първите думи на фон дер Лайен, откакто ръководителят на Европейския парламент Давид Сасоли разгласи резултатите.

Тя прикани евродепутатите да работят дружно за " мощна и обединена Европа ".

По-късно на брифинг пред многочислените публицисти в Страсбург фон дер Лайен разгласи, че се усеща по този начин, като че ли се връща вкъщи.

61-годишната германка е родена в Брюксел, където татко й е работил за Европейската комисия. " Аз съм родена европейка ", сподели фон дер Лайен.
Урсула фон дер Лайен - ръководител на Европейската комисия: Благодаря ви за доверието, което ми поверихте. Доверие в обединена и мощна Европа, от изток до запад, от север до юг. Доверие в Европа, която е подготвена да се бори за бъдещето на всички, вместо да се съревноваваме между тях.
Фон дер Лайен на следващия ден се прибира в Германия. Още през вчерашния ден тя към този момент разгласи, че се отдръпва от поста боен министър. Тя ще прекара лятото в Брюксел и Страсбург в подготовка на програмата си.

Първата й стъпка е да изпрати писма до държавните и държавни водачи с покана да оферират свои претенденти за членове на Комисията. Очаква се чуванията на новите комисари са да сред 30 септември и 8 октомври, а новата Европейска комисия ще бъде гласувана в Народното събрание в края на октомври.
 Урсула фон дер Лайен е новият ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен е новият ръководител на Европейска комисия
В Страсбург завърши гласуването на Урсула фон дер Лайен за ръководител на Европейската комисия. В няколкочасов многолюден спор през днешния ден германката показа...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР