Урсула фон дер Лайен ще пристигне в България за откриването

...
Урсула фон дер Лайен ще пристигне в България за откриването
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Енергийната зависимост от Русия струва скъпо на Европа


Урсула фон дер Лайен ще дойде в България за откриването на интерконектора с Гърция, удостовери пред bTV ръководителят на еврокомисията.

Пред евродепутатите в тирада за положението на съюза, фон дер Лайен очерта европейската тактика против енергийната рецесия.

Урсула фон дер Лайен през днешния ден намерено съжали, че " Европа не взе задоволително съществено предизвестията от Централна и Източна Европа за съветския президент Владимир Путин ”.

“Авторитаритаризмът се изправи против демокрацията ни, само че Украйна и Европа ще победят. Сега Европа би трябвало да търси източници на сила, които не употребяват газа като оръжие ", разяснява тя.

И тъкмо поради това, Урсула фон дер Лайен ще пристигна у нас за откриването на интерконектора с Гърция, разгласи тя.

Енергийната взаимозависимост от Русия коства доста скъпо на Европа и тя би трябвало да се приключи, безапелационна е Урсула фон дер Лайен.

“Видяхме през последните месеци, че Путин употребява газа като оръжие. Всички 27 страни членки се съгласиха, че би трябвало да се търсят други източници, разнообразни от съветските, с цел да се освободим от тази взаимозависимост. Това отключи актуалната енергийна рецесия. Причината за енергийната рецесия е войната на Путин в Украйна. Много е значимо да се търсят други възможности. Аз ще бъда в България за откриването на интерконектора с Гърция. Това е положително решение за търсене на надеждни източници, които не употребяват газа като оръжие ”, добави тя.

По-рано през днешния ден в речта си пред евродепутатите в Страсбург Урсула фон дер Лайен удостовери налагането на изключителна горна граница за производителите на електрическа енергия.

" В днешно време трупането на рекордни облаги от войната и на гърба на потребителите е неправилно. В такива времена облагите би трябвало да се разпределят и насочват към тези, които най-вече се нуждаят от тях ", добави ръководителят на Европейска комисия.

Налагането на таван на цените на внасяния в Европа газ обаче ще продължи да се разисква сред 27-те страни членки.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР