Урсула фон дер Лайен: Македония има уникален шансИскаме да изграждаме

...
Урсула фон дер Лайен: Македония има уникален шансИскаме да изграждаме
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Македония има уникален шанс

Урсула фон дер Лайен: Македония има неповторим късмет
Искаме да построяваме Европа дружно с вас, съобщи немският министър на защитата Урсула фон дер Лайен в Скопие на взаимна конференция с македонската си колежка Радмила Шекеринска.

„ Референдумът следва. Знам, че той е обвързван с името на вашата страна, с вашата еднаквост и история, само че въпреки всичко виждам в този референдум огромен късмет. Вярвам, че жителите на вашата страна ще вземат интензивно присъединяване. От нашия опит в обединяването на Германия мога да кажа, че такива шансове са неповторими и че те би трябвало да бъдат употребявани. И когато приказвам за възползване от опцията, желая да кажа, че приказвам за обединена Европа, която желаеме да продължим дружно с вас да градим Европа “, сподели министър Фон дер Лайен.

Шекеринска, отговаряйки на журналистически въпрос, какво ще стане, в случай че референдумът се провали и дали Македония ще остане пред вратата на НАТО, изрази убеденост, че допитването ще бъде сполучливо и че страната към този момент се приготвя за присъединителните договаряния с НАТО.

Германският министър на защитата добави, че когато става дума за двустранни връзки, пожелава дружно с Македония да се върви по пътя към НАТО.

„ Мога да кажа, когато приказваме за НАТО, че нашите мисли са доста сходни и доста близки и имам възприятието, че сте част от НАТО. Сега на процедура става дума за един преход, с цел да стане страната член на НАТО. Убедена съм, че референдумът ще бъде сполучлив, че всичко ще бъде както би трябвало и че в последна сметка ще се движите по верния път “, сподели Фон дер Лайен. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР