Урсула фон дер Лайен, която европейските лидери избраха за кандидат

...
Урсула фон дер Лайен, която европейските лидери избраха за кандидат
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен ще подаде оставка като министър на отбраната на Германия на 17 юли

Урсула фон дер Лайен, която европейските водачи избраха за претендент за ръководител на Европейската комисия, сподели, че ще подаде оставка като министър на защитата на Германия в сряда, на 17 юли, предадоха международните организации.

"Утре аз ще желая Европейският парламент да ми гласоподава доверие. Независимо от изхода от вота, аз ще подам оставка като министър на обраната, с цел да послужвам с всички сили на Европа ", сподели Фон дер Лайен в Туитър.

Консерваторката от партията на Ангела Меркел сподели, че е признателна за годините на работа като министър на защитата, които е споделила с немските въоръжени сили. Фон дер Лайен оглави немското министерство на защитата през 2013 година

Изходът от утрешния избор е нерешителен. Много политически групи са разграничени по отношение на номинацията на Фон дер Лайен. Тя ще би трябвало да завоюва минимум 374 гласа в 747-местния Екологичен потенциал. Засега е несъмнено, че тя ще има поддръжката на всички 182 членове на консервативната Европейска национална партия.

По мотив декларираното от министърката желание да подаде оставка, немският канцлер Ангела Меркел сподели, че почита решението на Фон дер Лайен и добави, че е ясно, че "тя навлиза в нова фаза ", съобщи Ройтерс.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР