Урсула фон дер Лайен, която евролидерите избраха да оглави следващата

...
Урсула фон дер Лайен, която евролидерите избраха да оглави следващата
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен, избрана да оглави ЕК, потърси подкрепа в европарламента

Урсула фон дер Лайен, която евролидерите избраха да оглави идната Европейска комисия, изрази вяра че Европейският парламент ще я утвърди на този пост.

В Страсбург, където Фон дер Лайен пристигна за първата сесия на новия състав на Екологичен потенциал, тя даде обещание да слуша доста и да сътрудничи тясно със законодателния орган на съюза.
Коя е кандидатката за ръководител на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен? Предстои кандидатурата ѝ да бъде утвърдена от Европарламента
Фон дер Лайен съобщи, че за нея е огромна чест, че е била номинирана за поста. Тя посочи, че е способна да създаде визия за идващите пет години за Европа и за Европейска комисия и тя да се базира на интензивно съдействие сред Екологичен потенциал, Европейска комисия и Европейския съвет. Фон дер Лайен си даде 15 дни, с цел да показа тази визия, допълват Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Германката би трябвало да бъде одобрена от болшинството от депутатите в Екологичен потенциал, с цел да встъпи в служба - нещо, което към сегашния миг е нестабилно.

Фон дер Лайен се срещна и с италианеца Давид Сасоли, който беше определен за нов ръководител на Екологичен потенциал. " Точно тук бие сърцето на европейската народна власт ", сподели тя по време на срещата.
Италиански социалист е новият Първи в Екологичен потенциал (ОБЗОР) Българският евродепутат Сергей Станишев е отказал да бъде номиниран за поста
Тя се срещна и с депутати от Европейската национална партия и приказва с тях на немски, британски и френски. Фон дер Лайен благодари и на сънародника си Манфред Вебер, който беше водещият претендент на европейската десница на евровота и се стремеше към председателския пост на Европейска комисия.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР