Урсула фон дер Лайен и Йенс Столтенберг са в Талин

...
Урсула фон дер Лайен и Йенс Столтенберг са в Талин
Коментари Харесай

ЕС и НАТО реагираха резервирано на китайския мирен план за Украйна

Урсула фон дер Лайен и Йенс Столтенберг са в Талин за Деня на независимостта на Естония, 24 февруари. Председателят на Еврокомисията съобщи, че след година война в Украйна Путин не е съумял да реализира стратегическите си цели© Reuters
Следвайте " Гласове " в 

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг в петък реагира резервирано на китайското предложение за преустановяване на огъня в Украйна, като сподели, че Пекин не се употребява с огромно доверие като медиатор, заяви " Ройтерс ".

" Китай няма огромно доверие, тъй като не съумя да осъди противозаконното навлизане в Украйна ", сподели той пред кореспонденти в Талин, добавяйки, че Пекин е подписал съглашение с съветския президент Владимир Путин единствено дни преди нахлуването.
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен дефинира китайското предложение не като кротичък проект, а като ревю на някои правила.
" Трябва да ги видите на съответен декор и това е фонът, на който Китай към този момент е взел страна, подписвайки да вземем за пример безкрайно другарство тъкмо преди нашествието ", означи тя.

" Така че ще разгледаме правилата, несъмнено, само че ще ги разгледаме на фона на това, че Китай е заел страна ", добави тя.
Германското държавно управление също внимателно приветства показания от Китай проект от 12 точки за преустановяване на огъня в Украйна, само че сподели, че в него липсват значими детайли, като изтеглянето на съветските войски от окупираните украински територии, сподели представител на държавното управление в петък.
" Важно е в този момент Китай да разиска тези хрумвания непосредствено с Украйна, защото това е единственият метод да се откри уравновесено решение, което регистрира законните ползи на Украйна ", сподели представителят.
В четвъртък вечер украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че би разговарял с Пекин по предлагането и би се срещнал с китайския президент Си Цзипин, с цел да го разиска.
Китай разгласява в петък, ден откакто първият посланик на страната Ван И беседва в Кремъл с съветския президент Владимир Путин.
Планът планува преустановяване на бойните дейности и начало на мирни договаряния, като редом се вдигнат глобите, дават се гаранции за отбрана на цивилното население на военнопленниците, за сигурността на нуклеарните централи в Украйна и предприемането на дейности за облекчение на филантропичната рецесия и се улесни износът на зърно.

Източник: dnevnik.bg
 
 
 
24 Фев 202340124 Фев 202313124 Фев 2023148424 Фев 202372324 Фев 2023123024 Фев 20231980КоментариНапиши коментарИмеEmailКоментарИзпрати ЧетениКоментирани23 Фев 202387007 Фев 2023163420 Фев 2023357218 Фев 20231140
Ние и нашите сътрудници използваме технологии като за персонализиране на наличието и рекламите, които виждате, както и с цел да проучваме трафика на уеб страницата. Изберете “Приемам ”, с цел да приемете потреблението на тези технологии. За повече информация, апелирам запознайте се с обновените и на Гласове.ком ЕООД
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР