Урсула фон дер Лайен, бъдещият председател на Европейската комисия, ще

...
Урсула фон дер Лайен, бъдещият председател на Европейската комисия, ще
Коментари Харесай

Фон дер Лайен ще се срещне във Варшава с полския премиер Моравецки

Урсула фон дер Лайен, бъдещият ръководител на Европейската комисия, ще посети Варшава в четвъртък, с цел да разиска програмата и състава на новата комисия, заяви пред полската телевизия " Полсат нюз " държавният представител Пьотър Мюлер, представен от ДПА.

" Такава аудиенция ще има в четвъртък ", сподели Мюлер. " На срещата ще бъдат наранени кадрови, както и програмни въпроси ", добави той.

Полша демонстрира интерес към това да си обезпечи значим сектор в комисията, сподели Мюлер. Той уточни области като " икономическите въпроси, енергетиката, свободния пазар и усилването на конкуренцията /.../ само че и превоза и земеделието ".

Полският представител отхвърли да разисква кандидатурата на страната си за Европейската комисия с аргумента, че първо би трябвало да се разбере какъв сектор ще получи Полша.

Според всекидневника " Жечпосполита " Варшава преглежда седем имена за поста, в това число три на министри, три на европейски депутати, както и това на Кшищоф Шчерски, представител на канцеларията на президента Анджей Дуда, заемащ служба с сан на министър на Полша по европейските въпроси.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР