Урсула фон дер Лайен – германският министър на отбраната –

...
Урсула фон дер Лайен – германският министър на отбраната –
Коментари Харесай

Военният министър на Германия продължава да е против връщането на казармата

Урсула фон дер Лайен – немският министър на защитата – продължава да е твърдо срещу връщането на наборната военна работа в страната, макар че националната поддръжка за концепцията продължава да пораства, написа ДПА.

Според нея светът е изправен пред заканите от хакерски атаки и хибридни войни, пред нуждата страни като Мали или Ирак да се стабилизират, преди да бъдат залети от принуждение и безпорядък. „ За тази цел се нуждаем от стимулирани и добре подготвени специалисти, от същински експерти “, добави тя.

Припомняме ви, че наборната военна работа бе отстранена преди 7 години. Тя бе сменена от професионална войска. Въпреки това част от Християндемократическия съюз (ХДС) на канцлера Ангела Меркел, ръководена от генералния секретар на партията Анегрет Крамп-Каренбауер, предлага връщането й.

Фон дер Лайен посочи, че макар че е срещу връщането на казармата, счита, че този спор е значим. Според нея е по-важно да бъдат направени повече вложения и самопризнание от обществото за мъжете и дамите в униформа, които рискуват живота си за нашата независимост ", акцентира министърът на защитата. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР