Урокът на Борис Джонсън от коронавируса – може да загубиш

...
Урокът на Борис Джонсън от коронавируса – може да загубиш
Коментари Харесай

Британският отговор: стаден имунитет или ефективно ползване на ресурсите

Урокът на Борис Джонсън от ковид – може да загубиш контрола върху посланието даже по-бързо, в сравнение с контрола върху пандемията.

Както е известно, Англия прави изключение от реакциите на останалите страни във връзка с ковид, написа " Политико ". Докато доста страни и градове по света вкарват блокажи, затварят учебни заведения и не разрешават обществени събирания, Англия се въздържа от по-сериозни ограничения. Налице са забрани за всеобщи събирания на хора и доста организации в страната, в това число футболните, взеха нещата в свои ръце. Но все пак Англия изостава – или най-малко по този начин наподобява, в предприемането на по-сериозни ограничения.

Това се дължи отчасти на събитието, че вирусът е в доста по-напреднала фаза в Италия, Испания, Франция и други европейски страни. Британските специалисти настояват, че има интернационален теоретичен консенсус какви ограничения работят – и единствено дребни разлики за това по кое време и по какъв начин да се ползват.

(Без)действия

Тревогата в обществото обаче нараства и очевидната липса на дейности, съчетана с обществените рецензии от страна на няколко здравни специалисти, ускориха чувството, че държавното управление на Борис Джонсън е рисково повърхностно. И до момента в който действителната обстановка става все по- комплицирана, Джонсън бе заставен да провежда всекидневни конференции, с цел да осведоми обществото – и да управлява посланието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР