„Урок по родолюбие“ посветен на Васил Левски и Освобождението на

...
„Урок по родолюбие“ посветен на Васил Левски и Освобождението на
Коментари Харесай

Деца в Русе научиха за великото дело на Васил Левски

„ Урок по родолюбие “ отдаден на Васил Левски и Освобождението на Русе организираха децата и учителите от IV „ а “ подготвителна група в ДГ „ Слънце “ – Русе. Малчуганите се допряха до тефтерчето на Левски и знамето с извезаните думи „ Свобода или гибел “. Специално за тържеството бе показан и комиксът за деца „ Апостолът в приключение “, по описа на Иван Вазов с прелестните рисунки на художника Николай Бебенов – Ник.
Патриотичната демонстрация завърши с конкуренцията „ Лъвски скок “, след която спечелилите получиха награди с лъвчето от печата на Левски. В детската градина ще бъде показана детска галерия „ Памет, без която не можем “, включваща по-малко известни картини с образа на Апостола. Председателят на русенския комитет „ Васил Левски “ поздрави децата и им подари книжки за Апостола и Христо Ботев.
Урокът по родолюбие се организира за десета поредна година и е в партньорство с Народно читалище „ Христо Ботев - 1908 “, Общински комитет „ Васил Левски “ и Клуб за исторически реконструкции „ Традиционеръ “ – Русе.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР