Урок по философия стана повод за бурно недоволство сред много

...
Урок по философия стана повод за бурно недоволство сред много
Коментари Харесай

Урок по философия с наркотици в 119-о СОУ вбеси родители

Урок по философия стана мотив за бурно неодобрение измежду доста родители. Причината е въпрос, касаещ използването на опиати, включен в него, оповестява Bulgaria on Air.

В практическо упражнение възпитаници проучват проблем за личностна изява в клас. Според обстановката нова ученичка би трябвало да реши дали да използва марихуана, препоръчана ѝ от момче, което тя харесва.

„ За възпитаник на тази възраст е мъчно да вземе решение по какъв начин да реагира. Всяко дете обаче може да бъде осведомено от родителите си за това какво са опиатите и по какъв начин да вземе единствено съответно решение “, разяснява психологът Ина Антонова.

Директорът на столичното 119-о СОУ Диян Стаматов изясни, че в учебниците фактически има сериозни места, които би трябвало да бъдат оправени. В случая обаче е било по-важно разсъждението на ученичката по проблема с опиатите.

"9 от 10 индивида стартират да опитват под натиска на групата. Не би трябвало да се вършим, че казусът не съществува. Практиката ми демонстрира, че последните, които схващат за казуса, са родителите. Под натиска на съучениците се случва най-често децата да посегнат към опиатите ", уточни Желяз Турлаков от Терапевтична общественост „ Ново начало”.

За да има предварителна защита обаче са нужни сигнали, стана ясно още от думите му.

„ Много родители към момента желаят идеалното да е действителност. Често този проблем е тематика табу в фамилията “, добави Стаматов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР