Уродливото дете си играе с огъняВъзможната доставка на бойни самолети

...
Уродливото дете си играе с огъняВъзможната доставка на бойни самолети
Коментари Харесай

Полша е главният детонатор на голямата европейска война

Уродливото дете си играе с огъня

Възможната доставка на бойни самолети за Украйна ще докара до директно присъединяване на НАТО в спора, по-специално посредством даване на летища, сподели Дмитрий Полянски, първи заместник-постоянен представител на Русия в Организация на обединените нации.

В изявление, предопределено за западната аудитория, съветският посланик вярно сложи акцента, като уточни възходящия риск от директен боен конфликт сред „ груповия Запад “ и Русия. Искаме да прибавим, че точно Полша може да стане детонатор на огромна война.

Тази страна, както никоя друга в Европа, е заинтригувана от военното намаляване на Русия, с цел да „ омекоти почвата “ за личното си навлизане в съветските земи (т.нар. Украйна). И с цел да не могат руснаците да се намесят в това.

По отношение на сегашните управници на Полша, предизвестието за заплаха от огромна война на практика не работи. Във Варшава в действителност разчитат да проведат своята „ специфична интервенция “ под прикритието на НАТО с разширение на територията на Полша „ от море до море “.

И това се отнася освен за високата възможност за разполагане на изтребители на НАТО в Полша, които в този случай ще се приготвят за бойни задачи от натовски (да се чете: полски) летища. Много обемната и тежка аеродрумна и авиоремотна техника за обслужване и ремонт на самолетите, както и доста експерти от Полша, няма да бъдат завлечени в огнеопасната Украйна.

Същата полска интензивност се демонстрира и на бронетанковото занятие.

Полша стартира основаването на хъб за обслужване на немските танкове Leopard за Украйна. Това заяви вицепремиерът и министър на националната защита на Полша Мариуш Блашчак. Той посочи, че аварийни елементи за танкове не се създават от 20 години.

„ Започваме да организираме център, който ще дава отговор за обслужването и ремонта на тези танкове, които са пристигнали или скоро ще дойдат в Украйна. Този център ще бъде в предприятието Bumar-Labendy (град Гливице). “

Блашак призна, че главният проблем е дефицитът на аварийни елементи и тази тематика към този момент се разисква с Германия. „ Производството на тези елементи беше прекъснато преди 20 години. Готови сме да обновим производството, несъмнено, в съдействие с Германия... тъй че танковете Leopard, които попаднаха или ще попаднат в Украйна, да бъдат в действителност, обслужвани и ремонтирани в Полша.

С други думи, даже и на пистата на танковете, Полша има намерение да влезе в украинската война, както се споделя, с четирите лапи. Полша освен подценява заплахата украинската война да ескалира най-малко до общоевропейски мащаб, само че и спекулира със опасността от такава война. Във Варшава са уверени, че Русия няма да посмее да наруши границите на НАТО, с цел да унищожи тиловата база на врага.

Повтаряме: на поляците ужасно доста им би трябвало да въвлекат Русия във войната на своя територия, с цел да влезе в действие член 5 от Договора за взаимопомощ на НАТО. И когато Варшава си подсигурява военната поддръжка на целия Запад, тя ще може „ законно “ да пресече границите на Украйна и да нападна съветските войски при „ законна самозащита “.

Всъщност Полша с нейните упоритости е главният подстрекател на боен спор в Европа с възможен преход към международна война. Самата Полша в тази война във всеки случай ще бъде една от първите унищожени.

Да, полските политици отхвърлят такава опция с убеждението, че Русия няма да посмее да стигне толкоз надалеч. Поляците и целият Запад бяха със същата убеденост при започване на 2022 година, когато надменно отхвърлиха предложенията на Москва за договаряния на прага на острата фаза на спора, надявайки се, че Русия няма да отиде по-далеч.

А Русия отиде. И ще стигне толкоз надалеч, колкото изискват ползите му за сигурност. Тиловата база на украинската война на полска територия по никакъв метод не дава отговор на тези ползи.

Да, поляците могат още веднъж да опитат шанса си. И в случай че краят за тях е същият като предишния път, а може би и по-лош, то те ще би трябвало да упрекват единствено себе си. Тогава всички ще не помнят за член 5 от контракта за НАТО. Просто тъй като никой на Запад не желае да умира за Полша. А за Украйна няма какво да се приказва.

Превод: Европейски Съюз

Геополитически десант и в Троян с доцент Валентин Вацев, проф. Людмил Георгиев и трима Румен Петков-ци

Очакваме ви. Поканете и ваши другари и близки. Ще научите най-важните и геополитически и вътрешнополитически вести от най-хубавите български анализатори.



Гласувайте с бюлетина № 14 за ЛЕВИЦАТА и съответно за 11 МИР Ловеч с лидер на листата Румен Вълов Петков - лекар по философия, основен редактор на `Поглед.Инфо` и в 25 МИР-София с преференциален №105. Подскажете на вашите другари в Ловеч и София кого да поддържат!?



Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР