Уреждаме мач с Германия по случай 100-годишнината на БФС и

...
Уреждаме мач с Германия по случай 100-годишнината на БФС и
Коментари Харесай

Михайлов: Уреждаме мач с Германия по случай 100-годишнината на БФС

Уреждаме мач с Германия по случай 100-годишнината на БФС и националния тим на България. Ще поканим съвсем всички федерации и огромни шефове във футбола. Само, че би трябвало да се съобразим с календара, това разгласи президентът на БФС Борислав Михайлов, който откри нов терен с изкуствена настилка в Равно поле. Михайлов бе в компанията на вицепрезидента Емил Костадинов. Теренът в Равно поле е едно от трите нови стадиони в региона, като другите две се намират в Гара Елин Пелин и в град Елин Пелин. 

Президентът на БФС разкри за какво националният тим на България е отказал да играе контрола с Аржентина на родна земя. 

" Приятелски мач с Аржентина не можеше да се организира, тъй като беше в датите, в които играем тази седмица, тези пет дни. Хубаво е, че ни търсят, ние имаме меморандум с Аржентинската федерация за взаимна работа. Работи се (за контрола с Германия), тъй като следващата година има 100 годишнина футбол в България. Ще има тържества, ще поканим всички европейски федерации и огромни шефове във футбола. Хубаво е да има и един мач, само че това зависи от самата дата по кое време ще го създадем и да бъде съчетано с дата на ФИФА, с цел да можем да намерим тим от подобен сан ", разкри Михайлов.

“Предстоящите мачове на националния тим са значими за самочувствието на тима, да видят по какъв начин ще се стиковат с новите треньори. Пробваме всичко, привличаме и чужденци и в съдийството, и треньорството. Пробваме всевъзможни способи да им вдигнем желанието и мотивацията, макар че не е съществено да би трябвало някой състезател да го стимулират, когато идва в националния тим. Решението за имената на извиканите постоянно си е било единствено на старши треньора. Опитваме се хем да се класираме, хем да подмладяваме. Двете не може да станат по едно и също време. Надявам се с тези четири мача - в този момент и октомври контролите, и селекционерът да направи разбор с какво разполага. След като бях безпределно отчаян от последните мачове на националния тим, споделих, че няма да получават повиквателни в тези мачове, а ще получат някакъв бонус при добре свършена работа в четирите мача ", сподели Михайлов.

Той разяснява и българския шампионат.

“Според мен шампионата е доста забавно, огромна конкуренция, яки мачове. Много прекрасен мач се получи сред Левски - ЦСКА, доста съм удовлетворен от държанието на публиката ”, показа Михайлов.

" Надявам се от някои от тези терени да излезе новото мощно потомство на България. Това зависи от самите деца най-много. Ние продължаваме да оказваме помощ, в границите на няколко месеца ще открием още стадиони, на някои места са цели терени. Що се отнася до по-големите игрища - няма футболен съюз в света, който да е направил стадион, това е работа на страната, само че се надявам скоро да имаме прекрасен огромен стадион. В Пловдив два са на път, върви добре работата с двата стадиона на Ботев и Локомотив, във Варна също на Черно море стадиона ", съобщи Михайлов.

" Да се надяваме, че до една-две години да има стадион, с който можем да участваме и да мога да докарам тук край за Суперкупа или Лига на конференциите. Футболът е най-популярния спорт в по-голямата му част е професионален, само че липсва огромна инфраструктура все още, да. Стадион " Пловдив " ми е огромна болежка. Там също може да се направи добре реорганизация и инвестицията да не е толкоз огромна. Чашата е добре направена, бетонът си стои, теренът е добър, тъй като никой не влиза. Трябва да се сложат седалки ”, приключи президентът на БФС.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР