Уреди за дома и личната хигиена правят живота по-приятен и

...
Уреди за дома и личната хигиена правят живота по-приятен и
Коментари Харесай

Девет обществени тенденции в „новата нормалност”

Уреди за дома и персоналната хигиена вършат живота по-приятен и здравословен

Иновациите помогат на хората да се ориентират в новата нормалност и да живеят по-добре
(снимка: Panasonic видео)

Кризата с Covid-19 наложи трагични промени в живота на хората и бизнеса . Щ е се върнем ли към „ естественото ” или някои аспекти от живота ни ще се трансформират вечно? В отговор на този въпрос Panasonic прегледа девет нови публични трендове в пет общи тематики: качество на въздуха, персонална хигиена, здравословно хранене, развлечения и поддържане на връзка.

Някои от трендовете отразяват промени, които към този момент бяха почнали да се случват и световните събития просто ги форсираха, до момента в който други съставляват напълно нови провокации. Във видеоконференция за публицисти японската компания описа по какъв начин нововъведенията оказват помощ на фамилиите да се ориентират и живеят по-добре в този нов свят.

Тенденция 1: Здравословна среда

В „ новата нормалност ” хората желаят да останат в сигурност и да употребяват технологии, които усъвършенстват здравето им в пространствата, където живеят, работят и поддържат връзка. Panasonic сподели професионални и потребителски уреди за климатизация, както и нови пречистватели за въздух, оборудвани с технологията Nanoe X, която употребява хидроксилни радикали.

Новите пречистватели за въздух употребяват технология Nanoe X с хидроксилни радикали
(снимка: Panasonic видео)

Известни като „ естествен пречиствател ”, хидроксилните радикали стопират развиването на бактерии, вируси, плесени и неприятни миризми. Тези молекули се прибавят към водни частици с нано размери, които уредът популяризира във всеки ъгъл на помещението. Изследвания на трети страни демонстрират, че Nanoe X потиска до 99,9% от избрани бактерии.

Тенденция 2: Лична хигиена вкъщи

Докато фризьорските салони са затворени или работят с понижен потенциал, заради потребността от обществена отдалеченост, хората ще продължат да се грижат за косата си най-вече вкъщи. За тази цел Panasonic предлага сешоари, които употребяват технологията Nanoe, с цел да поддържат косата здрава и в положително положение, без да е належащо навестяване на фризьорския салон. Йоните, които се излъчват с технологията Nanoe, съдържат 1000 пъти повече влага от елементарните негативни йони и проникват надълбоко в косата за реализиране на стремежи баланс и хидратиране.

Сешоари с технология Nanoe поддържат косата здрава и в положително положение
(снимка: Panasonic видео)

Друг забавен артикул за персонална хигиена са тримерите Panasonic SC60. Те употребяват високотехнологичен линеен електродвигател, сходен на този във влаковете „ Маглев ”, с невиждана режеща дарба, като оказват помощ даже и на начинаещите фризьори в домашни условия да реализират мечтаните резултати.

Тенденция 3: Здравословно хранене вкъщи

Семействата готвят по-здравословни ястия, доста от които и за да компенсират намаляването на ежедневната двигателна интензивност, вследствие на работата от у дома. Panasonic акцентира на кухненски електроуреди „ Experience Fresh ” („ Опитай свежото ”), които съчетават високи технологии с японско ноу-хау за здравословно готвене.

Кухненски електроуреди съчетават високи технологии с японско ноу-хау за здравословно готвене
(снимка: Panasonic видео)

Така да вземем за пример, японците имат дългогодишни обичаи в приготвянето на храна с пара, поради здравословните й качества. Изследванията демонстрират, че при готвенето на броколи с пара се резервира 94% от наличието на витамин С, до момента в който при варенето остава не повече от половината витамин С. Комбинираната фурна с пара Panasonic CS89 разрешава готвене на пара по едно и също време на две ястия.

Тенденция 4: Готвене без боклуци

Според неотдавнашно изследване на John Lewis and Waitrose, към една четвърт от британците настояват, че все по-усилено се пробват да употребяват цялата си храна, в това число тези артикули, които от време на време изостава. Сред тях са дълготрайни храни, като брашно, сушени плодове, ядки, подправки и семена. Хлебопекарната Panasonic Croustina е идеална за потребление на такива артикули за подготвяне на свеж самун или даже на тесто за пица.

Тенденция 5: Гледаме повече телевизия – и по друго време на деня

Данни на организацията BARB (Broadcasters’ Audience Research Board) демонстрират внезапно нарастване на гледането на телевизия след 16:00 ч., което е отражение на наклонността от ден на ден от нас да работят от у дома. Гледането на телевизия при мощна околна светлина обаче кара зениците да се свиват, вследствие на което изображенията на екрана наподобяват по-тъмни, в сравнение с когато се гледат в добре затъмнена среда.

Холивудско качество вкъщи оферират Netflix сертифицираните тв приемници на Panasonic
(снимка: Panasonic видео)

Panasonic акцентира, че нейните тв приемници са идеални за гледане при дневна светлина, защото поддържат две функционалности, които автоматизирано усъвършенстват телевизионната картина, запазвайки високото й качество: Dolby Vision IQ и Filmmaker Mode с Intelligent Sensing.

Dolby Vision IQ уголемява преимуществата на Dolby Vision оттатък границите на HDR посредством интелигентно усъвършенстване на качеството на картината и на зрителните прекарвания, тъй че те да не зависят от околното осветяване или вида на възпроизвежданото наличие.

Panasonic освен поддържа Filmmaker Mode (Режисьорски режим), само че прибавя към него и истинската си функционалност Intelligent Sensing (Интелигентна чувствителност), която динамично настройва картината, според от силата на околното осветяване. Настроена взаимно с холивудски студия, с цел да обезпечи съвършеното сходство на цветовете и облиците с креативните планове на режисьора, тази функционалност подсигурява, че феновете могат да се насладят на HDR картина с качество на холивудско равнище, без значение дали се намират в тъмна или в добре осветена среда.

Тенденция 6: Предаваме поточно повече от всеки път

Проучванията демонстрират, че една трета от хората прекарват повече от 3 часа дневно в гледане на видео посредством услуги по поръчка (Video on Demand), като по време на карантината семействата са се абонирали приблизително за най-малко две услуги за поточно предаване (стрийминг).

Panasonic е един от дребното производители, предлагащи тв приемници, които по едно и също време са „ Netflix Calibrated ” (Калибрирани за Netflix) – с цел да се подсигурява точното предаване на креативните планове на режисьора – и сертифицирани като „ Netflix Recommended ” (Препоръчани от Netflix), защото обезпечават по-добро зрително прекарване с предаванията на Netflix, потвърдено посредством строго тестване на качеството, функционалността, лекотата на приложимост и други характерности.

Всички модели от тв приемниците за 2020 година до серията HX800 включително са „ Препоръчани от Netflix ”, подчертаха от компанията.

Тенденция 7: Поддържане на връзка с най-уязвимите

В доста страни възрастните хора към момента са сложени в категорията на най-уязвимите, при които са лимитирани срещите със фамилиите и приятелите им. Съответно търговски вериги, като John Lewis & Partners, оповестяват за увеличение на продажбите на стационарни телефони, защото хората беседват повече с възрастните си родственици.

Стационарните и безжични домашни телефони остават настоящи за връзка с възрастните
(снимка: Panasonic видео)

Panasonic е един от най-големите производители на стационарни телефони в света, като в това число предлага и серия от безжични домашни и мобилни телефони, особено предопределени за възрастни хора. Те са оборудвани с огромни бутони с подсветка, опростени менюта, увеличена мощ на звука и даже GPS бутони за непосредствено изпращане на местоположението до избран контакт.

Тенденция 8: Работа от у дома

Близо 4 от 10 европейци започнаха да работят от у дома, вследствие на пандемията Covid-19, като мнението на специалистите е, че тази наклонност ще се резервира. При „ новото обикновено ” ще има повече от всеки път хора, които работят от у дома, със съответното нарастване на потреблението на видеоконферентни приложения, като Zoom и Microsoft Teams.

Напълно безжичните (True Wireless) слушалки S500W на Panasonic са идеални за такива приложения, споделят от компанията. Модерната технология за шумопотискане разрешава да работите до момента в който сте в кухнята, хола или даже от градината си, като дейно филтрира дразнещия околен звук.

Безжичните слушалки са идеални за видеоконферентни приложения
(снимка: Panasonic видео)

Междувременно, най-хубавата в класа технология за установяване на звукоизточника, наречена Beamforming, дейно отделя гласа ви от близките шумове (като бебешки рев, например), тъй че всички, с които разговаряте, да ви чуват мощно и ясно.

Тенденция 9: Използването на обществените медии процъфтява

Напоследък потреблението на обществените мрежи набъбна, ускорявайки към този момент преобладаваща наклонност за шерване на препоръки и предписания за готвене. За изгряващи звезди-готвачи Panasonic предлага фотоапарата LUMIX G100, който може да бъде употребен от влогърите за запис готварски видеоклипове с ориентиран тон, тъй че да приказват на своята публика пред или зад фотоапарата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР